ne., 26. listopad 2023 16:57

Policie objevila šedesát jedna kilogramů marihuany. Pachatelům hrozí až dvanáct let vězení

Část nalezené sušiny marihuany Část nalezené sušiny marihuany Zdroj: Policie ČR
Hodonínsko - Policie zadržela skupinu jedenácti lidí, z toho jednoho cizince. Pachatelé si udájně vydělávali miliony korun prodejem marihuany. Při zatýkání policie zabavila šedesát jedna kilogramů sušiny marihuany, z toho jeden kilogram měl hodnotu asi šedesát tisíc korun. Konopí bylo prodávané například v restauraci na Hodonínsku a část z něj byla určená i k exportu na Slovensko.
Policie ČR: Dvacet kilo marihuany za 1,2 milionu Policie ČR

Skupina, která se podle kriminalistů skládá ze tří generací jedné rodiny, je obviněná z produkce, distribuce a vývozu marihuany. Prodeji drog se věnovali několik let a vydělali si údajně miliony korun. 

Podle zjištění Národní protidrogové centrály skupina vysazovala rostliny konopí zhruba po desítkách kusů na více místech a stejně probíhalo i skladování sušiny. Pachatelé tak podle centrály nejspíš chtěli v případě odhalení předejít trestnímu stíhání za nakládání s velkým množstvím drog. Před prodejem pak marihuanu svezli na jedno místo a po deseti či dvaceti kilogramech drogu prodávali. Podle policie členové skupiny věděli o tom, že je marihuana určena mimo jiné pro export na Slovensko. Distribuce také probíhala v restauraci jedné z vesnic na Hodonínsku.

Konopí rostlo ve venkovních pěstírnách, na volném prostranství i ve vnitřních pěstírnách, převážně v nemovitostech rodinných příslušníků. Cena jednoho kilogramu sušiny marihuany byla kolem šedesáti tisíc korun, při odběru většího množství byla částka nižší. Obsah THC se podle analýz pohyboval kolem deseti procent.

Vzhledem k tomu, že se jedná o organizovanou trestnou činnost a velký rozsah drog, hrozí pachatelům osm až dvanáct let vězení. Zahraničnímu pachateli hrozí deset až patnáct let vězení.

Zobrazeno 262 krát
Naposledy upraveno: ne., 26. listopad 2023 18:16

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste