so., 4. prosinec 2021 12:59

Předseda Senátu Miloš Vystrčil nebude obhajovat post místopředsedy ODS

Předseda Senátu Miloš Vystrčil Předseda Senátu Miloš Vystrčil Zdroj: irozhlas.cz
Miloš Vystrčil uvedl, že na dalším kongresu Občanské demokratické strany nebude obhajovat post místopředsedy. Chce se naplno věnovat práci v Senátu a mít více času na rodinu.

Miloš Vystrčil vystrčil v příštím roce opustí vedení ODS. Na kongresu svou funkci místopředsedy ohajovat nebude. „Rozhodl jsem se tak proto, že se chci naplno věnovat práci předsedy Senátu. Čekají mě senátní volby a považuji za správné dát všechnu sílu a energii do nich," řekl Vystrčil serveru iDNES.cz. Uvedl také, že chce svým odchodem dát ve vedení strany příležitost někomu novému. Návrat do vedení strany v budoucnosti však nevyloučil. Vystrčil chce také podle něj mít více času na manželku, vnoučata, přátele a příbuzné.


O Miloši Vystrčilovi se v posledních měsících spekuluje, jako o možném kandidátovi na prezidenta republiky. Vystrčil však popřel, že by jeho odchod souvisel s plány dostat se v příštích prezidentských volbách na Hrad. "Tuto věc nyní neřeším. Pan prezident Miloš Zeman bude zřejmě fungovat až do konce svého volebního období," řekl Novinkám.


Vystrčil je senátorem od roku 2010. Jako místopředseda ODS působí od roku 2014. Šéfem horní komory Parlamentu byl zvolen 19. února 2020 po náhlém úmrtí bývalého předsedy Jaroslava Kubery.

ODS by si své nové vedení měla volit na 30. kongresu v polovině ledna.

Zobrazeno 699 krát
Naposledy upraveno: st., 8. prosinec 2021 20:54
Pro psaní komentářů se přihlaste