pá., 12. prosinec 2014 06:33

Priessnitz zahrají v Jazz Tibetu

Legendární kapela vystoupí poslední pátek před Vánoci v olomouckém Jazz Clubu. Jesenická skupina, která spolu hraje už pětadvacet let, je mnohými odborníky považovaná za jednu z nejlepších v celé republice. Na svém kontě má deset vydaných hudebních nosičů. Přesto málokdo ví, že dříve hráli pod názvem Chlapi z práce. Vyznačovali se v té době punkovými texty, které ale později přešly do tvrdšího rocku. 

Většinu textů napsal Jaromír Švejdík, který je také známý pod pseudonymem Jaromír 99. Tento talentovaný hudebník stál za zrodem mnoha projektů jako například komiksu Aloise Nebela, na kterém spolupracoval s Jaroslavem Rudišem. Právě svou kreativitu dokáže uplatnit ve svých poetických textech, které navozují při poslechu lehce melancholickou náladu.

Jejich vánoční turné začíná zítra vystoupením v Plzni. Poslední zastávkou se stane Rejvíz. Na svou malou tour se ale všichni členové moc těší. "Vánoční šňůra je vždycky zpestřením, všude voní punč. Je to celkově jiné a takové milé," prohlásil kytarista Petr Kružík na stránkách kapely.

 

Odkaz fotky: web.palacakropolis.cz

 

Zobrazeno 1450 krát
Naposledy upraveno: pá., 19. prosinec 2014 17:04
Pro psaní komentářů se přihlaste