po., 5. prosinec 2022 22:24

Připomněli jsme si výročí úmrtí jednoho z největších zpěváků všech dob Freddieho Mercuryho

Freddie Mercury Freddie Mercury Zdroj: Instagram - @officialqueenmusic
Uplynulo 31 let od smrti Freddieho Mercuryho. Frontmana rockové skupiny Queen, extravagantního umělce, geniálního skladatele hitů, kterého zná celý svět.

24. listopadu jsme si připomněli 31. výročí Mercuryho úmrtí. Freddie Mercury, rodným jménem Farrokh Bulsara, byl britský zpěvák a člen rockové skupiny Queen. Proslavil se nejen nenapodobitelným hlasem, ale také svou energií, kterou vkládal do všech svých koncertů a skladeb.

Freddie zemřel ve věku pouhých 45 let na komplikace spojené s onemocněním AIDS. Po smrti zpěváka, v roce 1992, založili Brian May a Jim Beach nadaci Mercury Phoenix Trust, která celosvětově bojuje proti HIV/AIDS.

Během svého krátkého, ale zároveň pestrého života zažil mnoho úspěchů i pádů. Za jeho největší úspěch můžeme považovat působení v kapele Queen. Skupina má na kontě nespočet hitů jako je Bohemian Rhapsody, We Are the Champions nebo Somebody to Love.

Kytarista Brian May zavzpomínal na svého kamaráda na twitteru:
Tweet_copy.jpg

Před čtyřmi lety, také v den výročí zpěvákova úmrtí, měl premiéru film Bohemian Rhapsody, který pojednával o životu skupiny Queen, a především o životu Freddieho Mercuryho. Film se stal velmi úspěšným nejen u nás, ale i ve světě.

V letošním roce můžeme na tohoto legendárního zpěváka zavzpomínat nově vydanou písní Face It Alone, která byla uschována v archívu Queen více než třicet let.

Zobrazeno 577 krát
Naposledy upraveno: út., 6. prosinec 2022 08:22
Pro psaní komentářů se přihlaste