st., 26. říjen 2022 19:06

Program Erasmus ve světě oslavil 35. výročí v Olomouci, akce poskytla jak informační, tak zábavný program pro studenty a zájemce o zahraniční pobyt

#Erasmusdays #Erasmusdays Zdroj: https://www.erasmusdays.eu
Ve dnech 13.-15. října 2022 se v Olomouci konalo 35. výročí programu Erasmus ve světě. Historie Erasmu se datuje již od roku 1987 a akce je pořádána každoročně po celém světě s jedním společným cílem – oslavit, a ještě více zvýšit povědomí o Erasmu. Organizátoři Erasmus days v Olomouci, kterými byli Oddělení pro mobility UP a Centrum zahraniční spolupráce, si pro zájemce připravili třídenní program nabitý jak informacemi, tak i zábavou. Hlavní body programu v podobě prezentací českých i zahraničních „Erasmáků“ UP se uskutečnily ve čtvrtek a pátek večer. Nechyběla ani živá hudba. V sobotu byla akce ukončena politickou debatou. Organizátoři se těší pozitivním ohlasům a doufají, že tomu tak bude i nadále.

Od 13. do 15. října bylo možné v Olomouci navštívit akci s názvem Eramus days, pořádanou Oddělením pro mobility UP a Centrem zahraniční spolupráce s cílem zvýšit povědomí o možnosti zahraničních pobytů. Akce představující celosvětově známý program Erasmus, jehož historie sahá až do roku 1987, poskytla třídenní, zábavně-edukativní program, a oslavila tak úspěšně 35. výročí své existence. 

Ve čtvrtek večer se konala Národní prezentace, probíhající v aule Přírodovědecké fakulty. Ta byla pod vedením studentského spolku ESN UP OLOMOUC. Blok nabízel prezentace od zahraničních výměnných studentů např. z Německa a Jižní Koreji, kteří v rámci Erasmu vycestovali do České republiky. V odpoledních hodinách byl také ve vstupní hale hlavní menzy (tř. 17. listopadu) otevřen infostánek, kde jste se mohli zeptat na vše potřebné týkající se Erasmu na Univerzitě Palackého v Olomouci.

Erasmus evening, který se uskutečnil v pátek od 18:00 do 23:00 na Olodvorku (Dolní náměstí) obsahoval pro změnu prezentace od osmnácti českých studentů UP, kteří úspěšně vycestovali za studiem do ciziny. Dozvědět jste se tak mohli užitečné tipy a rady přímo z první ruky, poslechnout si zábavné historky z výjezdů či se dozvědět o kultuře v našich sousedních státech, Skandinávii či na Balkánu v rámci Evropy, ale také v Kanadě, Gruzii a Japonsku. Doprovodnou akcí byl koncert kapely No Barriers a výstava zachycující další příběhy absolventů Erasmu. Ani tento den nechyběl infostánek, tentokrát na recepci Knihovny UP (Zbrojnice).  

Sobota poté nabízela dobrovolně prospěšnou činnost Social Erasmus – Cleaning the zoo. V 19:00 završila celou třídenní akci politická diskuse o vývoji programu Erasmus ve světě: Erasmus – historie a přítomnost v Česku a ve světě.

Akce spojující studenty z celého světa, utvářející nová přátelství a vzpomínky se proto i letos těšila vysoké návštěvnosti. Organizátoři doufají, že i další ročníky programu Erasmus ve světě se ponesou minimálně ve stejně přátelském duchu, jako doposud.  

Více informací a celý program lze dohledat na facebookových stránkách International Relations UP. 

Stáhnout přílohy:
Zobrazeno 652 krát
Naposledy upraveno: po., 31. říjen 2022 10:33
Pro psaní komentářů se přihlaste