po., 7. prosinec 2015 20:15

První kolo a hned dvě medaile - český biatlon opět zářil

Östersund – Jedna zlatá a jedna bronzová medaile - to je bilance českých biatlonistů po prvním kole světového poháru. Od letošního jara všichni fanoušci v posledních letech tak divácky oblíbeného a atraktivního sportu netrpělivě vyhlíželi další představení českých biatlonistů. Dočkali se tento víkend. 

Poslední dvě sezóny předváděli čeští biatlonisté a biatlonistky neuvěřitelné výsledky. Během uplynulého roku byly české barvy zastoupeny na stupních vítězů při každé zastávce světového poháru, a tak čeští diváci byli natěšení celé léto, co nám v letošní sezóně sportovci předvedou.

První den ve švédském Östersundu byly vidět parádní výkony. Eva Puskarčíková s Michalem Krčmářem sice v prvním závodě nezazářili a skončili na 13. místě, ale při odpolední smíšené štafetě si český tým reputaci napravil. Všichni očekávali od štafety ve složení Gabriela Soukalová, Veronika Vítková, Michal Šlesinger a Ondřej Moravec medailové umístění, a tak byl na čtveřici sportovců vyvíjen značný tlak. Nicméně ani jeden z biatlonistů mu nepodlehl a české barvy dosáhly na krásné třetí místo.

Nejhezčí okamžik nastal při sobotním sprintu žen na 7,5 kilometrů, kdy se Gabriela Soukalová postarala čistou střelbou a rychlým během o zisk zlaté medaile. Potvrdila tak, že má v úvodu sezóny formu a můžeme od ní očekávat tytéž výsledky, jaké předváděla minulý a předminulý rok.

Poslední den se konaly stíhací závody mužů i žen, kde sice čeští sportovci nedosáhli na medaile a muži ani na umístění v první desítce. Gabriela Soukalová a Veronika Vítková se nicméně postaraly o pěkná umístění na 5., respektive 8. místě, a tak bylo opět co slavit.

Zobrazeno 1697 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 16:29
Pro psaní komentářů se přihlaste