ne., 17. listopad 2013 10:11

Punče a kluziště už v centru jsou, vánoční trhy se připojí příští neděli

Na vánoční trhy v samém centru Olomouce se těší snad všichni. Akce, která letos zaplní obě náměstí, tedy Horní i zrekonstruované Dolní, začíná za týden a skončí 23. prosince.

Jako každý rok i tento je pro návštěvníky trhů připravený bohatý doprovodný program, takže kromě ochutnávání tradičních specialit a nakupování vánočních dárků si mohou poslechnout i různé hudební skupiny a interprety. Na Horním náměstí, kde bude hudební produkce probíhat, se představí například kapela Buty, Petr Bende, Katarína Knechtová, Heidi Janků, Naďa Urbánková, Láďa Kerndl,hudební skupina Fleret, Petr Spálený, Stanislav Hložek, No Name, Vláďa Hron, hudební skupina Turbo a mnoho dalších.

Na programu jsou i akce pro nejmenší, například Ježíškův úřad, koledování na náměstí, divadelní představení pro děti nebo Mikulášská nadílka s ohňostrojem. Po celou dobu vánočních trhů se návštěvníci budou moci podívat na ukázky lidových tradic a zvyků.

Do programu se zapojí krom jiných také Moravské divadlo v Olomouci, které nabídne jako doprovodný program hned několikrát představení Louskáčka a v poslední den trhů zazní v divadle Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby.

Dospělí si přijdou na své především u stánků s punčem. Punčová sezóna tento rok začala už s prvním listopadovým dnem zároveň s otevřením kluziště, které je na Dolním náměstí a pro veřejnost bude přístupné až do konce února.

 

Zobrazeno 1828 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:45
Pro psaní komentářů se přihlaste