ne., 24. březen 2024 23:35

Radikálně optimistická Dua Lipa se po dvou letech vrací na evropská pódia

Název nového zpěvaččina alba Název nového zpěvaččina alba Zdroj: Wikimedia Commons
Zpěvačka Dua Lipa v červnu a červenci tohoto roku navštíví osm evropských měst, ve kterých odehraje celkem devět koncertů. Na této tour představí svou novou, v minulém týdnu ohlášenou desku s názvem Radical Optimism. Britská zpěvačka s albánskými kořeny to v tomto týdnu oznámila na svém Instagramu.
Dua Lipa - Radical Optimism (Album Teaser) Dua Lipa

Z nového, v pořadí třetího studiového alba Dua Lipa prozatím vypustila na svět dvě skladby – Houdini a Training Season. Ty se ihned po svém zveřejnění staly velkými hity. Podoba dalších sedmi písní, jejichž názvy zpěvačka zveřejnila, je neznámá. V rozhovoru pro Billboard News však naznačuje atmosféru alba: „Celé album propojuje myšlenka chaosu, který je všude kolem, a já se skrz něj snažím dostat co nejvíc autenticky a pravdivě.“ To odkazuje i na obrazové ztvárnění alba, kde proti sobě v moři stojí Dua Lipa a žralok – což zpěvačka označuje za nadsázku.

Na celé album si fanoušci musejí počkat do 3. května 2024. Již o měsíc později si jej však někteří budou moci poslechnout naživo – v Německu, Chorvatsku, Francii, Spojeném království a v dalších evropských zemích. Do té doby je může nalákat upoutávka k novému albu, kterou zpěvačka nahrála minulý týden na svůj Youtube kanál. V ní říká, že „radikální optimismus je přesně to, co ve světě potřebujeme.“

Na začátku března Dua Lipa získala cenu za „popový počin“ na BRIT Awards, kde u diváků bodovala s písní Training Season. Ve svém děkovném projevu poděkovala hlavně fanouškům: „Dodáváte mi radikální sebevědomí, díky kterému můžu dělat cokoliv, zkoušet, experimentovat. Jste tady pro mě, podporovali jste mě a vaše láska, podpora a optimismus je to, co mě inspiruje.“ Do tohoto projevu zpěvačka divákům dokázala zašifrovat název nového alba, aniž by to bylo nápadné.

Nominována byla v tomto roce i na cenách Grammy za loňský hit Dance the Night, který byl jednou z titulních písní úspěšného filmu Barbie. Ani jednu ze dvou nominací však neproměnila, vítězkou obou kategorií se stala „sesterská“ píseň What Was I Made For? zpěvačky Billie Eilish, která zazněla ve tomtéž filmu.

Jednou z písní nového alba bude End of An Era. Tento „konec jedné éry“ je patrný i na zpěwordvaččině instagramovém účtu, protože v říjnu uplynulého roku z něj zmizely veškeré příspěvky. Po krátké odmlce začala prezentovat novou, rudovlasou éru, a zároveň první střípky a indicie k novému albu. Je tajemstvím, zda se před úplným květnovým vydáním dočkáme ještě některé ze skladeb. I kdyby ne, Dua Lipa nenechá své fanoušky bez nových kousků k poslouchání nebo sledování, neboť dvě již známé skladby vydává nejen v různých video verzích, ale třeba i akusticky.

Zobrazeno 207 krát
Naposledy upraveno: út., 26. březen 2024 08:22
Pro psaní komentářů se přihlaste