út., 9. prosinec 2014 21:53

Radwanskou povede legenda Navrátilová

Nejlepší polská tenistka oznámila v pondělí 8. prosince na své facebookové stránce velkou novinu. Radwanskou bude trénovat bývalá světová jednička a rekordmanka Martina Navrátilová. Nebude se jednat přímo o trénování, nýbrž o odbornou konzultaci během nejdůležitějších turnajů sezony.

 

Polské tenisové hvězdě, která momentálně okupuje šestou příčku v žebříčku WTA, by měla Navrátilová dopomoci ke grandslamovému titulu. Ten Radwanská zatím ve sbírce nemá. "Má pomoci v bojích o grandslamový titul, medaili na olympiádě v Riu 2016 a uspět na Masters na konci příštího roku," řekl polským médiím trenér Tomasz Wiktorowski. Zatím největší úspěch slavila polka v roce 2012, kdy došla až do finále slavného Wimbledonu. Tam podlehla vítězce Sereně Wiliemsové.

Česká tenistka a bývalá světová jednička Navrátilová se netajila tím, že by neměla touhu trénovat. Na sociální síti reagovala na svou novou úlohu: "Už se nemůžu dočkat, až začnu novou fázi mé kariéry. V noci jsem nemohla spát a přemýšlela, jak se dostanu zpátky do režimu zápasů". Pro Navrátilovou, která byla světovou jedničkou 332 týdnů, začne první trenérská mise hned po Vánocích v Miami. 

Role takzvaného superkouče, kterým se teď stala i Navrátilová je v tenise nyní moderní. Takového poradce mají hvězdy jako Djokovič, kterému radí Boris Becker či Andy Murray. Toho trénuje Amelie Mauresmová a před ní spolupracoval s Ivanem Lendlem.   

 

Zdroj foto : www.ausopen.com

Zobrazeno 1152 krát
Naposledy upraveno: pá., 12. prosinec 2014 00:42
Pro psaní komentářů se přihlaste