čt., 25. únor 2016 12:03

Řidiči v Rožnově se budou muset opět obrnit trpělivostí. Pokračuje rekonstrukce křižovatky U Janíků

Rožnov pod Radhoštěm – S dopravními omezeními musí pomalu začít počítat řidiči při průjezdu Rožnova pod Radhoštěm. Pokud se výrazně nezmění ráz počasí, bude zde od března pokračovat rozsáhlá rekonstrukce křižovatky U Janíků.

Rekonstrukce páteřní křižovatky na silnici I/35 začala na jaře 2015 a dokončení se plánuje na listopad letošního roku. Doposud došlo k rozšíření celé komunikace z dvoupruhové na čtyřpruhovou v úseku od křižovatky u Průmyslového areálu Tesla až k samotné křižovatce U Janíků. Vznikly nové autobusové zastávky u Tesly směrem na Valašské Meziříčí, nainstalovány byly světelné křižovatky i přechody pro chodce. Úprav doznalo i samotné autobusové nádraží, které se nachází v těsné blízkosti silnice a samotné křižovatky. Změnila se i parkovací místa.
V letošní závěrečné etapě je naplánováno především položení nové asfaltové vrstvy jednoho pruhu směrem od Tesly k autobusovému nádraží, nový příjezd k čerpací stanici a dojde k úpravám vjezdů k obchodním centrům Billa a Lidl. Bude dokončeno vybudování nového sjezdu na ulici Meziříčská. Dojde k instalaci světelných signalizací u již existujících přechodů pro chodce. Nakonec se plánuje i vysazení nových dřevin, jelikož kvůli rekonstrukci muselo být vykáceno několik desítek stromů podél cesty.

S poměrně velkou nelibostí se však celá rekonstrukce setkala u samotných obyvatel a nového vedení města. Kvůli zrušení odbočovacího pruhu tzv. bypasu ve směru na centrum bude velice problémové odbočení především pro velká vozidla, jako jsou autobusy a kamiony. Vzhledem k nešťastnému zrušení bypasu a dalších nejasností město zahájilo poměrně silný tlak na ŘSD, aby křižovatku ještě upravilo. I kvůli tomu vznikla petice (http://www.krizovatkaujanika.cz), kterou sestavilo vedení radnice a čítá stovky, ne-li tisíce podpisů.
Úplné předání hotového díla a jeho následná kolaudace je předběžně naplánována na červenec 2017.

Zobrazeno 2401 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 17:18
Pro psaní komentářů se přihlaste