čt., 4. prosinec 2014 21:31

Řidičům zpřístupnili most na Sportovní ostrov Ludvíka Daňka

Blansko - Sportovní nadšenci se mohou radovat. Konečně je znovu přístupný most na Sportovní ostrov Ludvíka Daňka. Jeho oprava začala v polovině září letošního roku a trvala do 2. prosince. Již následující den se přes něj jezdilo. 

 Vedení města tak slavnostně otevřelo důležitou spojnici z ulice Poříčí na Sportovní ostrov Ludvíka Daňka. „Jedná se o velice důležitou investici, která navazuje na rekonstrukci dopravní komunikace II/374, kterou, doufám, provedeme spolu s krajskou správou a údržbou silnic v příštím roce,‘‘ řekl starosta Blanska Ivo Polák při slavnostním přestřihnutí pásky. Opravovat se muselo kvůli jeho havarijnímu stavu a cena se vyšplhala přes pět milionů korun. „Rekonstrukci jsme celou zaplatili z rozpočtu města, a to bez dotací. Věřím, že blanenská veřejnost ocení lepší přístupovou cestu na Sportovní ostrov Ludvíka Daňka,‘‘ sdělil starosta. ,,Na opravu naváže v příštím roce kompletní rekonstrukce průtahu městem," dodal.


Stavební firma na mostu obnovila jeho izolaci, opravili podpěrné konstrukce, povrch vozovky i chodníky. Dále je také zrekonstruované zábradlí. Řidiči poprvé jeli přes most minulou středu.

Most na Sportovní ostrov Ludvíka Daňka umožňuje dostat se ke stadionu s restaurací, aquaparku, lázním, atletické dráze, fotbalovému hřišti a mnoha dalším sportovištím.  

 

Zdroj fotografie: Blansko.cz

 


 

Zobrazeno 1744 krát
Naposledy upraveno: út., 9. prosinec 2014 19:35
Pro psaní komentářů se přihlaste