ne., 9. listopad 2014 12:23

Rocková Lucerna

Pražská Lucerna, známá svými kvalitními koncerty českých i zahraničních interpretů, zpříjemní nadcházející zimní období milovníkům odnoží rockové hudby.

První položka na programu velkého sálu potěší nadšence do českého trash-metalu s nádechem hardrocku. 14. listopadu zde vystoupí skupina Škwor, jejíž členové již přes deset let obrážejí nejen koncertní prostory, ale také přední české rockové festivaly. Další bod programu je pro změnu zastoupen americkým rap-rockovým uskupením hudebníků vystupujících výhradně v maskách. Řeč je o losangelské Skupině Hollywood Undead, která se českému publiku představí 18. listopadu v rámci jejího světového turné.

Mimo výše zmíněné ve velkém sále v prosinci vystoupí české kapely Olympic či Vypsaná FiXa.

Spoustu zajímavých jmen nabízí také program Lucerna Music Baru. Půle listopadu nabídne severoirské punk-rockové legendy Stiff Little Fingers, kteří zde se svým novým desátým studiovým albem vystoupí 15. listopadu. Na podiu je vystřídají australští The Amity Affliction, spolu se skupinou Buried in Verona a britskými formacemi Heart in Hand a Napoleon. Na své si zde přijdou ti, kteří si libují v poslechu metalcoru či post-hardcoru.

Co je známkou punku vysvětlí 1. prosince česká skupina Visací zámek, která v původním uskupení koncertuje přes třicet let. Hned tři koncerty, a to v datech 7. 12., 8. 12., 21. 12., z nichž první dva byly záhy vyprodané, odehrají místní Chinaski. Jejich vystoupení okořenění křest nového alba. Dva z celkově třinácti připravovaných akustických koncertů zde následně odehraje Divokej Bill 16. a 17. prosince.

Rockovou zimu v music baru uzavře lednové vystoupení anglického uskupení Enter Shikari nasledované únorovým koncertem indie-rockové skupiny The Subways.

Zobrazeno 1692 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste