pá., 24. duben 2015 16:28

Samorost 3 vyjde letos. Opět ho zhudební Floex

 Milovníci počítačových adventur by si měli začít dělat místo na disku, přichází totiž “závěr samorostí trilogie“. Hráči se mohou konečně vrátit na malou planetku, kde se jednomu nebohému trpaslíkoví dějí samá neštěstí.

 V prvním díle musel zachraňovat svůj domov, v druhém psa (kterého mu samo sebou unesli mimozemšťané) a v tom třetím? Kdoví. Podle traileru je jisté jen to, že nás tvůrci provedou ještě bláznivějšími a velkolepějšími světy než doposud. A zážitek se bude konat i ve sluchátkách. Soundtrack je opět v rukou dvorního skladatele Amanity, Tomáše Dvořáka alias Floexe. Jeho kombo klarinetu a elektroniky už přitom jejich hrdiny několikrát doprovodilo.  Po Machináriu a předchozím Samorostu je to jeho třetí zakázka.

A proč se vlastně vzrušovat kvůli nějaké  hře o trpaslíkovi? Schválně si zkuste zadat do googlu jakoukoliv hru studia Amanita Design. Pokud rovnou nekliknete na obrázky, pravděpodobně vám vyskočí přízviska jako „surrealistická“ „zábavná“ nebo „nádherná“. Není divu. Když tohle malé brněnské studio vydalo v roce 2003 Samorosta (jedna), bylo to takové příjemné zjevení na herní scéně, a to jak na české, tak i na té mezinárodní. Hráči tuto “klikací“ hru ale nechválili jenom díky propracovanému vizuálu, ale také kvůli pověstným zapeklitým hádankám.

Co začalo v roce 2003 Samorostem, pokračovalo druhým dílem a během následujících pěti let stihlo brněnské studio zazářit ještě hrami Machinárium a Botanicula. Každá hra je přitom graficky ještě vyšperkovanější, než ta předchozí. Jestli se našemu trpaslíkovi podaří pokračovat v tak exponenciálním růstu kvality, však uvidíme až za pár měsíců.

Foto: https://www.youtube.com/watch?v=4-Hx3xIefV8

 

 

Zobrazeno 1618 krát
Naposledy upraveno: po., 27. duben 2015 16:11
Pro psaní komentářů se přihlaste