čt., 17. březen 2016 09:39

Skateboardisté se dočkali. V Rožnově vyroste nový skatepark

Rožnov pod Radhoštěm – Na novou výstavbu skateparku v Rožnově pod Radhoštěm čekali skateboardisté přes osm let. Nový skatepark pro všechny příznivce skateboardingu, in-line bruslí a BMX kol nyní slíbila radnice otevřit nejpozději do konce června. Moderní areál vznikne v lokalitě na Bučiskách u zimního stadionu.

Stavební práce začnou s příchodem teplejšího počasí. „Ještě je chladno a mokro, v takovém počasí se stavět nedá,“ vysvětlil Jindřich Žák, jednatel společnosti Komerční domy Rožnov. Dělníci zde upraví terén a vyhloubí díru, do které se uloží jedna z betonových překážek, takzvaná vana. Z betonu budou i všechny ostatní překážky, a to z důvodu menší hlučnosti oproti ocelovým konstrukcím.

„Překážky budou dostupné jak pro začátečníky, tak pokročilé,“ uvedl na facebookové stránce za obnovu skateparku Ondřej Kubíček, místní skateboardista a člen spolku Extreme Wheels Rožnov, se kterým město podobu skateparku konzultovalo.

Kvalitní areál pro zájemce o adrenalinové sporty ve městě schází od roku 2007, kdy radnice nechala původní skatepark uzavřít kvůli nesplnění hlukových norem i stížnostem místních obyvatel. Snahy města o vybudování nového areálu brzdily zamítnuté žádosti o dotace. Finanční příspěvek se podařilo získat až v minulém roce od Ministerstva pro místní rozvoj. „Na sklonku loňského roku se podařilo proinvestovat 2,5 milionu korun z dotací, tedy polovinu očekávaných nákladů,“ řekl o financování projektu starosta Radim Holiš.

Nový skatepark má být jedním z nejmodernějších zařízení ve Zlínském kraji. Sloužit bude pro rekreační ježdění, ale také k pořádání soutěží, závodů či exhibicí. Vstup do oploceného areálu bude bezplatný, ale časově omezený. Přes noc tak zůstane uzavřený. Na dodržování pořádku dohlédne městská policie prostřednictvím kamer.

Zobrazeno 2321 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:29

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste