pá., 18. březen 2022 21:32

Slavii čeká opět Feyenoord. Liga mistrů nabídne anglicko-španělské souboje

Radost slávistů v domácím utkání s Lincem Radost slávistů v domácím utkání s Lincem Zdroj: uefa.com
Nyon - Po osmifinálovém postupu přes rakouský LASK Linec se pražská Slavia postaví proti Feyenoordu Rotterdam. Ve tři hodiny odpoledne o tom rozhodl los ve švýcarském Nyonu. K prvnímu utkání odcestují slávisté na stadion zvaný "De Kuip" 7. dubna, domácí odveta je na programu o týden později.

I přes dvě červené karty ve včerejší odvetě v Linci a následnou prohru 3:4 využili slávisté třígólového náskoku z domácího zápasu, a tak mohli s očekáváním vyhlížet páteční los. Trenér Jindřich Trpišovský si přál nizozemský PSV Eindhoven, univerzál Tomáš Holeš zase AS Řím s legendárním koučem Josém Mourinhem. Osud měl ale jiné úmysly a soupeřem sešívaných se stal Feyenoord Rotterdam.

Losu se ujal bývalý kapitán albánské reprezentace Lorik Cana a slávisty moc nepotěšil. Zopakují si souboj ze základní skupiny, kde Slavia skončila druhá právě za Nizozemci, když nejprve venku padla 2:1, o dva měsíce později v Edenu se týmy rozešli smírně 2:2. Mají tak soupeři, co vracet. Trenér Trpišovský navíc označil Feyenoord za nejsilnější tým, s nímž se obhájci českého titulu v poslední době potkali.

Další dvojici týmů, jež proti sobě nastoupili už v základní skupině, tvoří norské Bodö/Glimt a AS Řím, který bude sice velkým favorit, ale bude zajímavé sledovat, jak se vypořádá s umělou trávou v Norsku. Tým z města řeky Tibery tam navíc naposledy dostal výprask 1:6! Nejsledovanějším duelem bude velmi pravděpodobně souboj mezi anglickými liškami z Leicesteru a holandským PSV Eindhoven.

Rovnou se rozlosovalo již i semifinále, ve kterém by se fotbalisté Slavie případně střetli s vítězem dvojutkání mezi týmy Olympique Marseille a PAOK Soluň. Finále soutěže, která má v letošní sezóně svoji premiéru, by se mělo odehrát 25. května na stadionu v Tiraně, hlavním městě Albánie. Vítěz si zajistí účast v hlavní fázi Evropské ligy pro nadcházející ročník 2022/23.

V Lize mistrů si los pohrál pro změnu se španělskými a anglickými týmy. Atlético Madrid totiž opět zavítá do Manchesteru, vyřazení United v posledním kole se pokusí napodobit tentokrát proti tamním City. Londýnská Chelsea vyzve v repríze loňského semifinále další madridský klub, Real. Vítězové těchto dvojutkání se navíc v semifinále střetnou spolu. V druhé polovině pavouka najdeme Bayern Mnichov, který čeká španělský Villarreal, překvapení letošní sezóny a vítěz předchozího ročníku Evropské ligy. Poslední dvojici tvoří Benfica Lisabon s anglickým Liverpoolem.

Velice atraktivní souboje nabídne také Evropská liga. Můžeme se těšit například na porovnání německého fotbalu s italským či španělským. Lipsko totiž vyzve Atalantu Bergamo a Frankfurt španělskou Barcelonu, vedenou bývalým hvězdným záložníkem Xavim. Anglický West Ham s trojicí Čechů Součkem, Coufalem a Králem čeká Lyon, který v letošní sezóně poměrně překvapivě strádá a nachází se až na desáté příčce francouzské ligy. V případě postupu by londýnský tým narazil právě na Barcelonu nebo Frankfurt. Jako poslední byla vylosována dvojice Braga-Glasgow Rangers.

Zobrazeno 630 krát
Naposledy upraveno: ne., 27. březen 2022 10:57
Pro psaní komentářů se přihlaste