po., 17. listopad 2014 00:52

Slovenská vítězná vlna nekončí!

Fotbalová euforie Slováků neutichá ani po posledním utkání, kdy se v sobotu 15. listopadu střetli s Makedonií. V náročném a vyrovnaném utkání si do kvalifikační tabulky zapsali tři body za vítězství 2:0. A zůstavají jediným neporaženým celkem ve skupině C.

Důležité body vybojovali Slováci na horké makedonské půdě. Na stadionu ve Skopje, kde se zápas uskutečnil, sledovali diváci další ze soubojů o postup na EURO 2016 ve Francii. Slovenský tým plnil roli mírného favorita, protože v prozatimní kvalifikaci posbíral devět bodů, zatímco Makedonie pouze tři.

Zápas začali lépe hosté. Byli aktivnější, a to se jim poprvé vyplatilo ve 25. minutě, kdy Weissův střílený přízemní centr uklidil pohodlně do brány Kucka. Přesně po třinácti minutách se Slováci radovali podruhé. Stoch našel ve vápně Nemca a ten mířil přesně k tyči. Do konce poločasu stačili ještě Makedonci nastřelit břevno slovenské brány, ale to bylo z jejich strany vše. Druhá půle patřila ovšem domácím. Makedonci měli více ze hry, častěji drželi míč a mužstvo zpod Tater se po většinu času bránilo. Útočná snaha domácích však troskotala na výtečně chytajícím Kozáčikovi a na brankové konstrukci. Slováci nakonec náskok ubránili a radovali se z vítezství.

Už čtvrté vítězství staví tým Slovenska na průběžnou první příčku tabulky C, ktarou vedou o tři body před Španělskem a Ukrajinou. "Šampionát je blízko a zároveň daleko, pořád se ještě hraje šest zápasů," sdělil kapitán Martin Škrtěl v rozhovoru pro RTVS.

Foto: isport.blesk.cz

Zobrazeno 1440 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste