st., 8. prosinec 2021 17:54

Souček s Coufalem svrhli Chelsea z čela Premier League.

Manuel Lanzini srovnává z penalty na 1:1 Manuel Lanzini srovnává z penalty na 1:1 Zdroj: Reuters
Londýn - West Ham ovládl londýnské derby, Chelsea porazil 3:2 a připravil ji o první místo anglické Premier League. Drama rozhodl v závěru zápasu Masuaku. Coufal i Souček odehráli 90 minut, Král jen přihlížel z lavičky.

Chelsea šla do zápasu se šňůrou 12 neprohraných utkání v řadě jako favorit, West Ham naopak měl za sebou sérii tří utkání bez výhry a potřebovali tři body, aby snížili ztrátu na čelo Premier League 

Zápas začali nadějněji fotbalisté Chelsea, v  28. minutě zahrával Mason Mount rohový kop, poslal před bránu nadýchaný centr a Thiago Silva hlavou překonal Fabianského. Ve 40. minutě po nešikovném zákroku brankáře Eduarda Mendyho na Jarroda Bowena získali kladiváři výhodu v podobě pokutového kopu. K penaltě se postavil Manuel Lanzini a vyrovnal na 1:1. „Věřil jsem si, že penaltu proměním a jsem rád, že jsem dnes mohl pomoct týmu," komentoval svou penaltu argentinský záložník.

Tím ale první poločas neskončil, ve 44. minutě našel Hakim Ziyech centrem Masona Mounta a ten podařenou volejí přidal druhý gól do branky West Hamu.

Kladiváři se odmítali vzdát a v 56. minutě vyrovnal po asistenci Vladimíra Coufala Jarrod Bowen, ten v 75. minutě mohl poslat West Ham do vedení, přihrávku Antonia však nedokázal usměrnit mezi tyče. Až  v závěru v 86. minutě zápasu obrátil výsledek v prospěch West Hamu obránce Arthur Masuaku, který zaskočil Mendyho výstavní střelou na bližší tyč, brankář "Blues" očekával centr a na překvapivou střelu nedokázal zareagovat. Derby tak skončilo výsledkem 3:2 pro West Ham a kladiváři se mohli radovat z vydřených tří bodů.

„Je to pro nás úžasná výhra," komentoval utkání Manuel Lanzini. „Chelsea je jedním z nejlepších anglických i světových týmů. Víme, že se nám tuto sezónu daří a máme v sebe i v tým důvěru."

Alex Král do zápasu nezasáhl.

Svou šanci využili Manchester City i Liverpool a přeskočili Chelsea, která se nyní nachází na 3. příčce, West Ham na ni ztrácí 6 bodů.

Zobrazeno 466 krát
Naposledy upraveno: st., 8. prosinec 2021 20:44
Pro psaní komentářů se přihlaste