so., 6. prosinec 2014 21:36

Startuje 10. Mistrovství světa ve florbalu mužů

V pátek 5.12.ve švédském Gothenburgu odstartuje Mistrovství světa ve florbalu mužů. Švédi budou na domácím šampionátu obhajovat zlaté medaile z posledního turnaje. Vítěze pak určí finálový zápas, který proběhne v neděli 14.12. v hale Scandinavium.

 První mistrovství proběhlo už v roce 1996. Letošního turnaje se zúčastní 16 týmů. Všechny, kromě domácího celku, který měl účast na turnaji jistou, musely projít kvalifikací. Ta se konala začátkem letošního roku. Po kvalifikaci přišel los, který týmy rozdělil do čtyř skupin. Nasazení týmů vzniklo podle umístění v předchozích dvou ročnících mistrovství. 

Český celek se utká ve skupině B se Švýcarskem, Norskem a Estonskem. Zajímavé bude sledovat také skupinu A, ve které je Finsko, Švédsko, Lotyšsko a Německo. Ve zbylých dvou skupinách, jsou týmy, které ještě nejsou na tak vysoké florbalové úrovni jako Švédi nebo Fini a budou bojovat především o postup do čtvrtfinále a následný dobrý výsledek.

Na toto mistrovství se připravuje také Český národní tým, jehož hlavním sponzorem je florbalová značka ZONE. Po závěrečném soustředění proběhl přátelský zápas s výběrem Prahy, ve kterém reprezentace vyhrála 7:3. A tak po autogramiádě mohou reprezentanti odletět do Švédska v dobré náladě. Česko se letos bude snažit o dobrý výsledek a vůbec se netají svými medailovými ambicemi. 

„Vzkázal bych, aby se na nás pořádně připravili. Mají se na co těšit, protože odčiníme, co jsme pokazili před dvěma lety,“ řekl pro Český florbal Milan Tomašík, jedna z největších opor v týmu.

Všechna utkání budou ke zhlédnutí v přímém přenosu na internetu. V řadě evropských zemí pak budou vybraná utkání vysílaná živě v ČT, včetně ČT sport, kde poběží všechny české zápasy.

Zobrazeno 1157 krát
Naposledy upraveno: po., 30. listopad -0001 00:09
Pro psaní komentářů se přihlaste