út., 9. prosinec 2014 23:21

Středisko rané péče dostane 36 tisíc korun

Minulé pondělí i přes nepřízeň počasí přichystali zaměstnanci a studenti z Fakulty tělesné kultury a Centra aplikovaných pohybových aktivit (APA) v Olomouci speciální akci. Na Horním náměstí prodávali a pili punč pro dobrou věc.

Stejně jako loňský rok se i letos ke stánku po ledovce doklouzalo mnoho lidí. Lákala je početná kapela i prodejci z řad pracovníků neředínské fakulty. Nechyběla například vedoucí katedry sportu Soňa Formánková, vedoucí rekreologie Zdeněk Hamřík nebo děkan Zbyněk Svozil. Na místě bylo velmi živo a veselo po celé odpoledne. I díky tomu se nakonec se podařilo vybrat částku přesahující 36 tisíc korun. Výtěžek putoval na podporu činnosti Střediska rané péče Olomouc, které pomáhá rodinám s dětmi se zrakovým a kombinovaným postižením. "Smekám před všemi, kteří prodávali, ale i těmi, co přišli, neuvěřitelné. Jste borci," komentovala prodej pro zurnal.upol.cz vedoucí organizace Dobré místo pro život Věra Novotná.

Akci využili i příznivci hnutí Movember, kteří v odpoledních hodinách slavnostně oholili své kníry přímo přede všemi přítomnými.

I přes to, že se pořadatelům nepodařilo překonat prodejem loňskou rekordní částku, jsou s výsledkem spokojení a odhodlaní to příští rok zkusit znova.

Zobrazeno 1409 krát
Naposledy upraveno: čt., 11. prosinec 2014 21:25
Pro psaní komentářů se přihlaste