čt., 11. listopad 2010 23:49

Studenti počtvrté rozhodnou o Evropě, hostí je magistrát

Olomoucký magistrát bude letos hostit již čtvrtý ročník projektu Rozhoduj o Evropě. Studenti středních a vysokých škol zde budou simulovat jednání všech institucí Evropské unie, tedy Rady EU, Evropské komise i Evropského parlamentu. V sobotu 13. 11. se uskuteční přípravné setkání, kde budou účastníci připraveni na závěrečnou fázi projektu.

Projekt byl zahájen v září 2010 sérií regionálních seminářů. Zástupci organizačního týmu zavítali do všech krajů ČR a vybraným studentům základních a středních škol interaktivní formou přednášeli o Evropské unii a jejím fungování. Primárním cílem celé akce je tak zvýšit všeobecné povědomí o fungování evropských institucí s důrazem na aktuálnost informací. Přípravné setkání konané tento víkend je již určeno pouze středoškolákům, kteří prošli výběrovým řízením. Čeká je přednáška na téma Vyjednávání v Radě EU a především příprava na závěrečnou simulaci zasedání Rady a Parlamentu, které se uskuteční 26. - 28. listopadu opět v budově magistrátu v Olomouci. Simulace Evropské komise připadne vysokoškolákům, kteří tvoří i velkou část organizačního týmu.

„Zájem studentů letos opět převýšil kapacitu, což nás velmi těší,“ uvedl předseda simulované EK Martin Pustaj a dodal, že projekt je podporován Zastoupením Evropské komise v ČR a společností Konrad Adenauer Stiftung. Realizátorem je nevládní nezisková organizace EUTIS, o.p.s., která se již od roku 2005 zabývá prohlubováním veřejného povědomí o EU.

Zdroj: www.rozhodujoevrope.cz

Fotozdroj: Ondřej Filipec - galerie Rozhoduj o Evropě

Zobrazeno 2205 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:39
Pro psaní komentářů se přihlaste