út., 9. prosinec 2014 01:04

Studenti se bouří proti novému konceptu Rock for People

Pořadatelé Rock for People ve středu 3. prosince uveřejnili první informace o konání příštího ročníku. Velkou změnou oproti minulým letům je „zdvojení“ festivalu, v roce 2015 se festival uskuteční jak v Hradci Králové, tak v Plzni. Oznámení na facebooku vyvolalo vášnivou diskuzi mezi fanoušky, většina z nich není s budoucí podobou festivalu spokojená.

 

Vlna nevole se zvedla především mezi studenty. Ti si mimo jiné stěžují, že termín na začátku června se jim kryje se studijními povinnostmi. „Těžko si koupím vstupenku několik měsíců předem, když v tu dobu mám zkouškové a nevím, jestli budu mít čas,“ píše Jan Bareš. S termínem ale nemají problém jen vysokoškoláci. „My máme třeba maturitní týden, to si to mám nechat na září?“ ptá se Lucie Březinová. „Budeme mít větší šanci dotáhnout lepší kapely než v přetíženém termínu začátkem července. Uvidíte, že když přijedou dobré kapely, že si i studenti čas najdou,“ argumentují pořadatelé. „Bohužel ani nejlepší kapely na světě mi neposunou státnice, na které je určený jenom jeden týden,“ reaguje na tento argument Lucie Zabranská. Panují i obavy, že hradecký festival bude „ošizen“ na úkor plzeňského – na ten totiž pořadatelé dostali několikanásobně vyšší dotace od města.

Příznivcům tradičního festivalu v Hradci se nelíbí představa Rock for People v Plzni, ve městě se prý ztratí pověstná pohodová atmosféra a ulice a náměstí nemohou nahradit areál hradeckého letiště s kopci a hangáry. Dalším problémem jsou peníze. Fanoušci se obávají, že nejlepší interpreti budou strategicky rozděleni do obou termínů a oni se pak budou muset rozhodovat, koho ze svých oblíbenců raději oželí v případě, že si budou muset z finančních důvodů vybrat jen jeden z termínů. V diskuzi padly i obavy ohledně organizace festivalu v centru města. „Chtěla bych se zeptat, kde má být v Plzni stanové městečko – jestli v okolí Radbuzy nebo se tu speciálně pro nás vykácí lesík?“ ptá se pořadatelů Veronika Brunátová. „Taky si říkám, jednou zaprší a všechno bude pod vodou,“ dodává ke komentáři Lenka Minaříková, k tomuto problému se však pořadatelé zatím nevyjádřili.

Rock for People v hradeckém Festivalparku se příští rok uskuteční o měsíc dřív, v termínu 4. až 7. června. Rock for People EUROPE v Plzni se odehraje v obvyklém termínu na začátku prázdnin, konkrétně 3. až 5. července. V předprodejích je zatím možné zakoupit lístky pouze na hradeckou verzi festivalu.

 

Zdroj fotografie: www.rockforpeople.cz

Zobrazeno 1675 krát
Naposledy upraveno: čt., 11. prosinec 2014 22:04
Pro psaní komentářů se přihlaste