so., 12. březen 2016 10:41

Olomoucký David přivítá Goliáše ze Sparty

Olomouc - Měření sil mezi Olomoucí a Spartou uzavře 21. kolo nejvyšší fotbalové soutěže. Zápas předposledního s druhým uvidí Andrův stadion v neděli od 15:00.

Domácí vstupují do utkání jako outsideři, vždyť na jaře dokázali z dvanácti možných bodů vybojovat pouze jeden jediný. Naposledy nezvládli záchranářský souboj v Jihlavě, kde sice vedli po trefě Falty, ale dva góly Hronka zajistily plný bodový zisk klubu z Vysočiny. Sparta je pro Hanáky neoblíbeným soupeřem, jejich zatím poslední domácí ligové vítězství proti Pražanům se datuje až do roku 1998. Tentokrát bude navíc Sigmě chybět David Houska, který si odpykává trest za čtyři žluté karty. Do utkání nezasáhne ani Martin Hála, který byl dodatečně potrestán Disciplinární komisí FAČR za utkání proti Plzni, v němž sice obdržel dvě žluté karty, ale rozhodčí Lerch ho chybně nevyloučil. Mimo hru kvůli zranění zůstává i brankář Reichl se záložníkem Canou.

Sparta dál nahání vedoucí Viktorii Plzeň a do Olomouce cestuje po čtvrtečním náročném utkání Evropské ligy proti Laziu. V něm svěřenci Zdeňka Ščasného uhráli remízu 1:1 a v Synot lize by tak rádi opět bodovali naplno. K tomu Pražanům určitě nepomůže Costa, který si odpykává dvouzápasový trest za osm žlutých karet. Do sestavy by se měl naopak vrátit Josef Šural. Letenští svou ofenzivní posilu z Liberce nemohou využít v Evropské lize, ale v domácí soutěži zatím patří do základní jedenáctky Sparty. Trenér Zdeněk Ščasný jinak nepočítá s nějakými rozsáhlými změnami. Už dříve totiž uvedl, že rotovat sestavou bude spíše v MOL Cupu.

Zápas jako hlavní rozhodčí odřídí Michal Paták, na lajnách mu budou asistovat Wilczek s Ratajovou. Domácí musí začít sbírat body, i když proti nim bude stát soupeř, kterému v posledních dvou vzájemných střetnutích nedokázali vstřelit ani gól.

Zobrazeno 1471 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:16

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste