út., 10. listopad 2015 21:20

Syrská armáda prolomila obležení letecké základny u Aleppa

Sýrie, Aleppo - Syrské vládní síly prolomily 10. listopadu obležení letecké základny Kuweires jihovýchodně od hlavního města Aleppa. Armádní jednotky odstranily velké množství bojovníků Islámského státu a rozbily jejich dvouleté obléhání základny.

Úspěšný útok na základnu přišel týden poté, co syrská armáda vybojovala zpátky kontrolu nad jedinou vládní zásobovací trasou do města. Oblasti kolem Aleppa se pak týdny potýkaly s těžkými boji, když syrští vojáci zahájili ofenzívu na znovuzískání okolního území od rebelů a džihádistických bojovníků.

Syrské armádní jednotky získaly plnou kontrolu i nad vesnicemi na jihovýchodě provincie Aleppa, ofenzivní režim se zatím více zaměřuje na osvobozování jihovýchodních oblastí na než na samotné město.

Sayyed Hassan Nasrallah, šéf libanonské politické strany Hizballáh, uvedl, že prolomení blokády na letišti Kuweires a způsobení velké škody teroristům poslalo všem jasnou zprávu, která ukazuje odhodlanost, sílu a ráznost vojáků a důstojníků syrské armády.

Zobrazeno 2470 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:41
Pro psaní komentářů se přihlaste