čt., 26. březen 2015 23:31

Teplice se po sedmi letech dočkají nového zimního stadionu

Teplice - Vedení města Teplice schválilo projekt nového zimního stadionu, který bude stát poblíž fotbalového stadionu Na Stínadlech. Výstavba by měla začít v polovině příštího roku. Své první návštěvníky pak hala přivítá v roce 2017. Sportoviště navrhl architekt Petr Sedláček.

 

 Stadion bude sloužit hlavně pro veřejné bruslení a druholigové zápasy. „Myslíme především na mládežnický hokej, jinak jsou Teplice historicky město fotbalu,“ okomentoval situaci zastupitel a radní Josef Benda. V okolí Teplic je hodně měst s prvoligovým stadionem, projekt nové zimní haly se proto nebude snažit konkurovat dalším.

Nebude v něm ale chybět VIP sektor v hledišti, bar ani ubytovna. Nová hala bude stát v bezprostřední blízkosti té sportovní, proto ji bude také vzhledem kopírovat. Výhodou této polohy jsou zavedené komunikace a postavené parkoviště. 

Liberecká firma Sial, která má projekt na starosti, už poslala na krajský úřad povolení ke stavbě. Předtím ještě musí úřady posoudit vliv sportoviště na životní prostředí. Stavba je konstruována tak, aby způsobovala minimální negativní dopad na okolí.

Mezi občany Teplic okamžitě vyvstaly nesouhlasné postoje. Jedni kritizují rozpočet sta miliónů korun, druzí by raději uvítali jiný druh kulturního vyžití ve městě. „Koupaliště by bylo o mnoho lepší projekt a hlavně pro mnohem více občanů Teplic. Zimní stadion bude jen pro pár vyvolených,“ stěžuje si Jaroslav Kraus.

Starý zimní stadion, postavený v 70. letech minulého století, ukončil provoz na konci roku 2010. Místní hokejový klub HC Stadion Teplice se rozhodl přesunout do levnějšího stadionu v nedaleké Bílině a chátrající areál zůstal opuštěný. Majitelům se nepodařilo najít kupce, a proto ruinu museli zbourat.  

zdroj obrázku: www.architekti-mise.cz

 

Zobrazeno 2301 krát
Naposledy upraveno: pá., 3. duben 2015 23:58
Pro psaní komentářů se přihlaste