ne., 5. listopad 2017 19:46

The Grand Tour se vrací 8. prosince

The Grand Tour The Grand Tour Zdroj: Amazon Prime
Velká Británie - Jak už bylo minulý rok potvrzeno, můžeme se opět těšit na další sérii motoristického pořadu v čele s populárními moderátory Jamesem Mayem, Jeremy Clarksonem a Richardem Hammondem. Show oznámila pokračování na svém oficiálním twitteru, čímž potvrdila očekávání mnohých. I tentokrát bude pořad k dostání jen ve službě Amazon Prime.

V druhé sérii se zase objeví známé trio a téměř stejný koncept, který jsme viděli v první řadě. Jedinou změnou bude fakt, že produkce seriálu nebude cestovat po celém světě za účelem odlišných scén, jak tomu bylo v první sérii. Tentokrát totiž bude cestování výsadou jen tří moderátorů, kterí budou točit na různých místech země. Za svoji základnu si tvůrci seriálu vybrali městečko Cotswolds, jež se nachází ve Velké Británii.

Trio, které v roce 2015 ukončilo své působení v Top Gearu se muselo vypořádat s nemalými problémy při sestavování nového pořadu, protože většinu licencí, včetně názvu, držela společnost BBC. Ta se svého úspěšného seriálu rozhodně nehodlala zvdát. V minulém roce jsme si tedy mohli vybírat mezi originálním Top Gearem na BBC a novou show The Grand Tour, kterou produkovala společnost Amazon, stojící za streamovací službou Amazon Prime. Britská BBC se držela stejného konceptu jako doposud, jen do pořadu přizvala nové moderátory. Jedním z nich byl i populární here Matt Le Blanc, známý ze seriálu Přátelé.

Diváci rozhodli
Po uvedení prvních dílu se na Top Gear v čele s Le Blancem snesla kritika i kvůli rekordně nízké sledovanosti, jež upadla o více jak polovinu. Show ztratila svou specifickou lehkost, která šla ruku v ruce s původní trojicí moderátorů. Ke konci série se křečovitost sice vytratila, ale celkový špatný dojem z ní nezmizel. To byla voda na mlýn novému konceptu The Grand Tour, který měl v zádech obrovský budget od Amazonu, konkrétně se jednalo o 4,5 milionu liber za epizodu, v přepočtu 135 milionů korun. A nutno podotknout, že peníze byly vynaloženy opravdu velkolepě. Rychlá auta, exkluzivní informace nebo klasický britský humor byl doplněn o skutečnost, že byl každý díl uveden v jiném městě na světě a celý štab se i s vybavením přesouval každý týden, často dokonce na jiný kontinent.

„Je zřejmé, že nejpopulárnějším prvkem The Grand Tour je, když chlapci rotují na svých road tripech po celé planetě a zažívají velká dobrodružství. Právě proto děláme v této sérii ještě více takových akcí. Studio ale ponecháme na jednom místě a vzhledem k tomu, jaké krkolomné situace se během jednoho okamžiku stávají a pánové jsou k nim náchylní, to může věci jen prospět,“ řekl výkonný producent Andy Wilman.

Zobrazeno 2096 krát
Naposledy upraveno: po., 6. listopad 2017 22:27
Pro psaní komentářů se přihlaste