čt., 20. listopad 2014 00:00

Tisícovka zlínských studentů má volno, důvodem je strach z bomby

Neznámý pachatel vyhrožoval ve středu 19. listopadu večer pomocí e-mailu více než deseti školám ve Zlínském kraji. Do škol prý umístil bomby a chystá se je odpálit v pátek v ranních hodinách. Policisté školy okamžitě evakuovali a studenti budou mít volno až do pondělního rána. Autorovi e-mailů hrozí až tři roky za mřížemi.

 

Dvanáct středních škol, tři základní a jedna mateřská škola ve Zlínském kraji zůstaly se ve čtvrtek ani v pátek neotevřelo. Důvodem byl anonymní e-mail, který školám přišel ve středu v podvečer. Neznámý muž jim vyhrožoval umístěním bomby, kterou odpálí v pátek ráno. Do škol tedy nepřišly více než tři tisíce žáků Zlínského kraje.

 

Věc začala okamžitě prověřovat policie, která učinila nezbytná předběžná opatření. Evakuovali jsme několik desítek žáků a učitelů, prohledali místnosti, školy jsme uzavřeli a nepřetržitě je střežíme, uvedla mluvčí policie Monika Kozumplíková. Některé střední školy sídlí v blízkosti firem nebo bytů, opatření se tedy týkají i jich. Součástí některých středních škol jsou také základní či mateřské školy, policie tedy z bezpečnostních důvodů uzavřela celý komplex. Pro některé děti si museli ve čtvrtek ráno přijet jejich rodiče.

 

Školy, kterých se tato opatření týkají, zůstanou pro žáky i zaměstnance zavřené nejméně do pátečního odpoledne. Pokud tedy vše proběhne hladce, studenti se budou moct vrátit do lavic už v pondělí. Dosud neznámý autor e-mailů se dopustil šíření poplašné zprávy, za což by si v případě odsouzení mohl posedět až tři roky ve vězení.

Zobrazeno 1219 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste