ne., 7. prosinec 2014 22:04

Tradiční noční pochod letos zahalila mlha

Opava- Letošní ročník tradičního nočního pochodu po trase Lesní Albrechtice – Hradec nad Moravicí zahalila krom tmy i silná mlha. Mnozí účastníci akce proto volili opatrnější tempo a bystřili smysly, aby na cestě, kterou už znají téměř zpaměti, nezabloudili.

 Akce se uskutečnila v sobotu v obci Lesní Albrechtice, kde byl na sedmou hodinu odpolední naplánován sraz u tamního motorestu. Sešli se zde lidé ze všech koutu Opavska a okolí. Na místě byla teplota zhruba 5 °C a panovala hustá mlha. V motorestu panovala všudypřítomná přátelská atmosféra. Poté co se nad sklenicí zlatavého moku probraly poslední taktické plány a strategie, mohl dav konečně s jistotou vyrazit na pochod po mlhou zahalené lesní cestě směr Hradec nad Moravicí.

V obci byla vcelku dobrá viditelnost, ale těsně za jeho hranicemi už začínala mlha houstnout. Nikdo z účastníků pochodu se tím však nenechal odradit, a tak průvod pokračoval dál ve své cestě k vytyčenému cíli. „Dnes večer je na chůzi poměrně příjemná teplota, kvůli mlze je však zároveň i vyšší vlhkost vzduchu. Dává to však tomuto výletu i jisté kouzlo. Bez ní by to prostě letos nebylo ono,“ vyjádřila se k počasí účastnice pochodu Věra Bendíková.

Každý mohl zvolit takové tempo chůze, jaké mu vyhovuje. Do cíle tak nakonec dříve či později dorazili všichni a nikomu se, i přes mlhavé počasí, nic nestalo. Účastníci se mohou těšit za rok na pochod znovu.

 

Zdroj fotografie: Denik.cz

Zobrazeno 1240 krát
Naposledy upraveno: ne., 14. prosinec 2014 23:43
Pro psaní komentářů se přihlaste