ne., 16. duben 2017 21:08

Travesti skupina Screamers oslavuje 20 let

Screamers oslavují 20 let s Vámi Screamers oslavují 20 let s Vámi Zdroj: www.screamers.cz
Uherské Hradiště – Legandární česká umělecká skupina Screamers vystoupí v neděli 23. dubna v Klubu v Uherském Hradišti. Tato kulturní akce, se kterou chtějí obeznámit několik měst České republiky, se má stát oslavou jejich dvacetiletého trvání.

 

Šestičlenná parta herců, tanečníků, zpěváků a komiků se zrodila na poli aternativního divadla v roce 1997. Do roku 1995 existovala travesti show pouze jako klubová zábava a až v následujících dvou letech vznikla první oficiální kabaretní scéna v Praze.

Screamers je jediným souborem, který se profesionálně věnuje divadelnímu zpracování estrády. Ve své dlouholeté kariéře se setkali s mnoha českými slavnými osobnostmi, například i s popovou skupinou Boney M. a v roce 2010 si získali srdce většiny diváků v semifinále soutěže Česko-Slovensko má talent.

Od roku 2000 představuje skupina svoje vlastní programy, které jsou plné parodie a nadsázky postavené na syntéze hereckého, baletního a pěveckého umění. Je obsažen i um female impersonatingu, improvizace a jevištvní kompozice.

Tým těchto šesti nadaných herců pořádá i různá další představení než jen svoje vlastní programy. Např. vššelijaké tematické, venkovní akce, animační programy, scénická a estrádní představení nebo třeba svatební balíčky pro radost, kdy vám mohou zpříjemnit loučení se svobodou či chvíli u oltáře. Nabízejí také divadelní a filmové paruky, dětské nafukovací atrakce i návrhy divadelních kostýmů a dekorací.

Jsou partnery různých benefičních a charitativních projektů, podporují autistickou školku v Olomouci, nadaci Dům Světla, paralympiády a každý rok se účastní benefičního koncertu na hradě Houska.

Skupina Screamers vydala za dobu své dosavadní činnosti devět DVD, knihu Muži na podpatních aneb skupina Screamers a Bonmoty Banánové Haliny. Patrony skupiny se stala věhlasná jména jako Heidi Janků. Eva Pilarová, Hana Zagorová, Dan Nekonečný, Ilona Csáková a další.

Zobrazeno 1922 krát
Naposledy upraveno: po., 17. duben 2017 08:28
Pro psaní komentářů se přihlaste