st., 6. duben 2022 22:35

Univerzitní hokejisté Olomouce si nakonec finále nezahrají

Kapitán UP Pavel Skopal v diskuzi s rozhodčími Kapitán UP Pavel Skopal v diskuzi s rozhodčími Zdroj: hokej.upol.cz
Olomouc - Hráči UP Olomouc zažili rozporuplnou sezónu. Do play-off totiž univerzitní celek postoupil až z poslední osmé příčky, nakonec mu ale chyběl jen krůček do finále.

V loňském ročníku stihli hokejisté univerzitní ligy odehrát jeden, maximálně dva zápasy. Pak soutěž přerušila pandemie koronaviru. Do akce se bruslaři vrátili až v září. Přes dobrou přípravu se olomouckým vstup do soutěže vůbec nepovedl. Z osmi zápasů vytěžili pouhé jedno vítězství, a to, když porazili Masarykovu univerzitu vysoko 10:2. Nakonec se však hráči UP rozehráli a s náskokem 10 bodů na deváté Pardubice postoupili do vyřazovacích bojů.

Play off je v Univerzitní lize trochu nestandartní oproti jiným hokejovým soutěžím. V klasickém systému by hráči Olomouce nastoupili proti nejlepšímu celku základní části, kterým se stala Univerzita Karlova. V Univerzitní lize si však nejlepší čtyři týmy postupně vybírají své konkurenty. UP Olomouc si žádný z týmů vybrat nechtěl, a tak mužstvo doslova zbylo na hráče Masarykovy Univerzity, kteří po základní části obsadili čtvrté místo.

Vyřazovací část se hraje pouze na dva vítězné zápasy. V první zápase se výběr hráčů UP výše postaveného týmu nezalekl a vyhrál 6:3. Druhý zápas byl už vyrovnanější, avšak opět se šťastnějším koncem pro Univerzitu Palackého, která vyhrála 2:1 a to znamenalo postup do semifinále.

Mezi čtyřmi nejlepšími už na Olomouc čekala Univerzita Karlova, která opanovala základní části, když prohrála jen 3 zápasy z osmnácti. Pražané, i přesto, že byli velkým favoritem první domácí zápas vůbec nezvládli a prohráli 6:2. Palackého univerzitě tak chybělo jen jedno vítězství k tomu, aby se probojovala do finále, to se však nepovedlo. Nejprve v domácím zápase, hrajícím v Prostějově, nedala ani branku a podlehla UK 3:0. V rozhodujícím utkání UP dlouho vedla. Pražský tým ale ve třetí třetině srovnal na 2:2 a v prodloužení se prosadil již ve druhé minutě.

Pro hráče Olomouce tak sezóna končí. Do univerzitního finále postupují hokejisté UK Hockey Prague, kde se střetnou s týmem ZČU Akademici Plzeň.

Zobrazeno 782 krát
Naposledy upraveno: út., 12. duben 2022 12:37

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste