čt., 25. říjen 2012 21:25

Univerzitní přebor v přespolním běhu: Vítěz pokořil i samotného děkana Fakulty tělesné kultury

Závody v přespolním běhu obsadily ve středu atletický stadion AK Olomouc a přilehlý park. Na startovní pole se mohl postavit každý student Univerzity Palackého a sto padesát z nich této možnosti využilo. Běžci v mužské kategorii museli porovnat své síly dokonce s děkanem Fakulty tělesné kultury, který nakonec i s dalšími podlehl přírodovědci Romanu Paulíkovi.

Ve tři hodiny odpoledne vyběhlo jednapadesát závodnic na tříkilometrovou trať a více než třináct minut nebylo jasné, která z nich proběhne cílovou rovinou jako první. Až v závěrečných metrech rozhodla o svém vítězství Markéta Uhrová, která našla v závěru nejvíc sil.

Poté na o dva kilometry delší trať vyrazili muži, kterých se zúčastnilo bez jednoho sto. Byl mezi nimi zmiňovaný děkan Zbyněk Svozil i mnoho sportovců, kteří běhají závodně, kvalita závodníků tedy byla velmi vysoká, vítěz Roman Paulík například závodí v první lize za Břeclav. "Počasí bylo celkem dobré. V parku se běželo po asfaltu, což mi nevyhovuje, ale nakonec jsem se svým výkonem velmi spokojený," shrnul své pocity po závodu.

Nejrychlejší tři z obou kategorií získali titul univerzitního přeborníka pro tento akademický rok a finanční odměnu.

 

Zobrazeno 1833 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:44
Pro psaní komentářů se přihlaste