so., 19. listopad 2011 00:07

Úspěch olomouckých tanečnic v Hradci Králové

Minulou sobotu 12. listopadu 2011 proběhla v Hradci Králové první čistě dancehallová akce v ČR - Bruk Out. Účastnily se jí i street dancové tanečnice z Olomouce, které slavily úspěch - probojovaly se až do semifinálových battlů! Do prvního semifinálového battlu nastoupily Simča a Míša (Olomouc) proti Helče a Nelče z T-Bass. Byl to vyrovnaný boj, nicméně do finále postoupily Helča a Nelča (T-Bass).

V druhém semifinálovém battlu se proti sobě postavily Raduš a Teresa (Olomouc) a Helča a Jarina z BDS Academy. Naše tanečnice ze sebe vydávaly maximum, snažily se ukázat, co v nich je, přesto se do finále dostaly Helča a Jarina (BDS Academy).

Ve finále Dancehall queen contestu proti sobě bojovaly Naty z T-Bass a KateZee z Born To Dance. Výkony byly vyrovnané a o vítězce rozhodli diváci svým potleskem. Korunku Dancehall queen contestu a pohár si nakonec odnesla KateZee z Born To Dance.

Do dancehallového battlu bylo přihlášených 20 dvojic. Battly probíhaly rovnou, žádná dema se nekonala. Ve finále se utkaly Helča a Nelča z T-Bass a Helča a Jarina z BDS Academy. Vítěznou cenu v podobě balíčku z exotického ovoce a pohár si nakonec odnesly Helča a Jarina z BDS Academy.

Olomoucké tanečnice (Simča, Míša, Raduš a Teresa) navštěvují lekce Janči Jelínkové, která se vzdělává hlavně na workshopech zahraničních tanečníků v Londýně, Itálii či Paříži. Janča se věnuje především stylům dancehall, hip hop a house dance. Na mnoha battlech zvítězila, jako jediná žena vyhrála dvakrát po sobě jeden z významných battlů v Olomouci - Druhou šanci. Janča učí nejen v Olomouci, ale také v Beat Up Ostrava a Beat Up Zlín.

Na akci Bruk Out dorazilo mnoho tanečníků, kteří milují právě Dancehall. Tato akce proběhla v bývalém kině Mladých v Hradci Králové. Akci uspořádala Adéla Tomešová ve spolupráci s taneční skupinou T-Bass. Do poroty usedly - Janča Jelínková (Olomouc), Káka (BDS Academy) a Suzi (Born To dance, Polsko).

 

Videa z akce můžete sledovat zde: http://www.youtube.com/user/raduska0006?feature=mhee

 

Zobrazeno 2134 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:41
Pro psaní komentářů se přihlaste