čt., 10. listopad 2022 12:37

Úspěšná domácí derniéra. Sigma zvítězila nad oslabeným Jabloncem 3:0

Mojmír Chytil slaví proměněný pokutový kop Mojmír Chytil slaví proměněný pokutový kop Zdroj: Sigma Olomouc
V posledním zápase na Andrově stadionu v tomto roce zvítězila domácí Olomouc v rámci 15. kola Fortuna Ligy nad Severočechy 3:0. O branky se postaral Zifčák, Spáčil a Chytil. Zápas ovlivnilo hlavně vyloučení, kdy hostující útočník Václav Sejk zamířil po tvrdém zákroku na Antonína Růska rovnou do sprch. Hanáci se díky výhře posunuli v tabulce do elitní šestky.
Pokutový kop Mojmíra Chytila Martin Javůrek

Na domácí lavičce tentokrát chyběl kvůli zdravotním potížím hlavní trenér Václav Jílek, kterého nahradil Jiří Saňák. Domácí začali zápas aktivně a prezentovali se dobrým pohybem. Z toho vyústila první šance zápasu. Jan Navrátil se dostal k hlavičce, míč ale nasměroval do břevna Hanušovi brány. Skóre se změnilo až ve 32. minutě. Od rychlé kombinace mezi Chytilem a Růskem se míč dostal k Pavlu Zifčákovi, který dal střelou k zadní tyči Hanákům vedení 1:0. Před koncem poločasu se navíc hosté dostali do oslabení, a to po tvrdém zákroku od Václava Sejka. 

Po změně stran domácí v aktivitě nepolevili a ještě zvýšili své vedení. Odchovanec Spáčil se s míčem dostal od poloviny hřiště až k hranici pokutového vápna, odkud svou střelou slavil první ligovou branku. Poté ale následovala nepříliš povedené minuty od Sigmy, kdy otěže hry převzal Jablonec. To po zápase hodnotil i zastupující trenér Saňák. „Jakmile jsme dali gól na 2:0, tak tam byla ta nepovedená pasáž, kdy jsme přežili dvě šance Jablonce. Pokud by snížili, tak by se to určitě zkomplikovalo. Pak jsme se ale uklidnili a přidali třetí gól,“ řekl. Právě třetí gól přidal v 72. minutě po faulu na Beneše z pokutového puntíku Chytil. Proměněnou penaltou se Chytil s 6 góly posunul na 11. místo tabulky střelců domácí ligy. Zápas se poté dohrával spíše v klidném tempu a 2115 diváků tak mohlo sledovat třetí domácí výhru Hanáků v řadě. 

„Jsme rádi za krásný výsledek, i když tam najdeme chyby. Byla tam pasáž, která se nám nelíbila. Ale v principu jsme spokojení a doufám, že i Vencovi Jílkovi jsme udělali radost, že jsme to jako celý realizační tým s hráči v čele zvládli,“ okomentoval zápas trenér Saňák. Naopak trenér Jablonce David Hořejš si v pozápasovém rozhovoru stěžoval hlavně nedisciplinovanost. "Od samého začátku se pro nás zápas nevyvíjel dobře. Začalo to zraněním Matěje Polidara a museli jsme na to reagovat, pak vyložená šance Michala Surzyna za stavu 0:0, ale bohužel jsme nedali. A pak přišlo to, co rozhodlo dnešní utkání. Obrovská nedisciplinovanost hráče. Když jsme šli do deseti, tak jsme těžko proti Olomouci mohli se zápasem něco dělat. Samozřejmě góly, co jsme dostali, pramenily z obrovských chyb. Ale zápas ovlivnila nedisciplinovanost a červená karta. Pak už to pro nás bylo hodně těžký, i když za stavu 0:2 jsme se mohli dostal do hry, kdyby Dion Cools proměnil tu šanci. Ale Olomouc dneska byla disciplinovanější, vítězství si pohlídala a vyhrála zaslouženě," řekl Hořejší po utkání.

Sigma se díky vítězství posunula do elitní šestky ligy a podzimní sezónu zakončí s 21 body z 15 zápasů. Naopak Jablonec se dále topí v bojích o záchranu, kdy z posledních 5 venkovních duelů prohráli 4. Jsou tak s 16 body na 13. místě a od posledních Pardubic je dělí pouze 7 bodů. 

Zobrazeno 440 krát
Naposledy upraveno: pá., 11. listopad 2022 11:57

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste