st., 1. duben 2015 17:33

Už jedenáctým rokem šplháme s Univerzitou Palackého

Tradiční přebor ve šplhu, pořádaný pod hlavičkou katedry sportu Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého a oddílem gymnastiky SK UP oslavil již jedenáctý ročník.

 

Olomouc - Děti, studenti i veřejnost si v tělocvičně FTK vedle zimního stadionu mohli v úterý 31. března změřit své síly na čtyřmetrovém a osmimetrovém laně. Závodníci měli na šplh dva pokusy, do finálových výsledků se jim započítával ten lepší. Nejdříve se se šplhem vypořádaly ti nejmenší v kategoriích do jedenácti, devíti a osmi let. V kategorii studentů Univerzity Palackého se šplhalo na čtyřmetrovém laně, ženy ze stoje volnou technikou, muži pak ze sedu bez přírazu. „Zde se mohli účastnit jen studenti. Na závěr jsme pořádali šplh i na osmimetrovém laně, který byl naopak open, a mohla se ho tedy účastnit veřejnost,“ sdělila ředitelka závodu Martina Poláková.

Vítězkou v ženské kategorii univerzity se stala Michaela Veličková, která si tak zpečetila prvenství z loňského přeboru. „Se svými časy jsem nebyla úplně spokojená, bylo to určitě i tím, že jsem se na závod nepřipravovala tak jako minule, každopádně jsem o to víc ráda, že jsem svůj titul z loňska obhájila,“ svěřuje se svými pocity studentka druhého ročníku aplikované tělesné výchovy. Zlatou medaili v mužích o pouhou setinu sekundy vybojoval student tělesné výchovy a žurnalistiky Michal Sláma. „První místo je pro mě velkým překvapením. Minulý rok jsem se účastnil také, ale nebyl jsem ani v první trojce. Letos jsem se dokonce zlepšil o vteřinu,“ říká Sláma. „I když setinka vteřiny před ostatními nic není,“ dodává s úsměvem.

Celá soutěž se nesla v přátelském duchu a i ti závodníci, co neurvali první místa, mnohdy zvítězili, a to hlavně sami nad sebou, když dokázali vyšplhat do výšky čtyř metrů vlastní silou. Přes sto dvacet soutěžících přišla podpořit i spousta fanoušků. „Výkony byly letos opravdu slušné, také atmosféra byla vynikající a doufám, že další ročníky budou stejně populární a zavítá k nám více a více soutěžících i diváků,“ pochvaloval si průběh akce rozhodčí ve šplhu Adam Konopa.

Autor fotografie: Gabra Čelůstková

Zobrazeno 1633 krát
Naposledy upraveno: út., 7. duben 2015 13:44
Pro psaní komentářů se přihlaste