po., 6. leden 2014 17:57

V Číně jsou k vidění ledové monumenty

30. ročník tradičního festivalu ledových soch začal v neděli 5. ledna v čínském Charbinu. Návštěvníky zde ohromují napodobeniny známých budovy z celého světa, které jsou vyřezány v ledu a nasvíceny barevnými světly. Festival každoročně navštěvují miliony lidí a podle samotných návštěvníku je rok od roku působivější a extravagantnější.

 

 

Letos se hosté mohou pokochat například římským Koloseem či světoznámým mrakodrapem Empire State Building. Asi největší zajímavostí tohoto ročníku je 46 metrová replika kostela Hallgrímskirkja z islandské metropole Reykjavíku. Podle organizátorů se jedná o největší čínskou ledovou sochu. Další zajímavostí této stavby je 240 metrů dlouhá skluzavka, kterou si v kostelní replice můžou vyzkoušet všichni zájemci.

 

Autoři ledové sochy vyřezávali z ledových bloků ze zamrzlé řeky Sung-chua s pomocí sekáčků, dlát i laserů. Sochaři celkem zastavěli plochu o rozloze více než čtyři tisíce metrů čtverečních. Unikátní festival ledových staveb by měl trvat až do března. Zkrátit jej může pouze nepříznivé počasí.

 

foto: Novinky.cz

Zobrazeno 1848 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:46
Pro psaní komentářů se přihlaste