po., 18. duben 2022 20:12

V Kinder vajíčku na vás místo hračky vykoukne Salmonela!

Kinder Surprise Kinder Surprise Zdroj: Wales Online
Od minulého týdne v českých i slovenských regálech značně ubyly čokoládové dobroty značky Kinder. K tomuto rozhodnutí dospěla italská společnost Ferreo, jež má jednu z několika poboček v belgickém městě Arlon, odkud pravděpodobně pochází nakažené výrobky.

Společnost Ferrero, která sídlí v Itálii, je výrobcem známých a často kupovaných cukrovinek značky Kinder. Od minulého týdne čelí společnost striktnímu vyšetřování kvůli podezření na salmonelu, která se skrývá v některých výrobcích. Vyšetřování začalo poté, co se přítomnost salmonely potvrdila v čokoládě ve Francii a Velké Británii. Nebezpečná bakterie, která způsobuje onemocnění charakteristické průjmy, zvracením a horečkou, se zatím potvrdila u více než 60 lidí, přičemž většina z nich byly děti. Tento krok byl podle firmy spíš prevencí, kvůli počtu nahlášených případů salmonelózy. „U malých dětí, starších a oslabených osob hrozí salmonelová sepse, která může být smrtelná," stojí na webu Státní veterinární správy České republiky. Firma byla nucena pozastavit výrobu v jedné ze svých prodejen, která se nachází v Arlonu v Belgii.

Podnik výrazně apeluje na občany, kteří v poslední době produkty zakoupily, ať potraviny v žádném případě nekonzumují. „Kdokoliv, kdo máte výrobky od Kinder s datem minimální trvanlivosti mezi 11. červencem 2022 a 7. říjnem 2022, prosím, vyhoďte je!“ naléhala jedna z maminek na Facebooku, jejíž dcera skončila po konzumaci známého Kinder vajíčka v nemocnici. Potencionálně jsou ke konzumaci nevhodně produkty Kinder Mini Eggs, Kinder Schokobons, Kindes Schokobons White, Kinder Happy Moments Mix, Kinder Mix i oblíbené vajíčko s překvapením Kinder Maxi Surprise. "Tato záležitost nás hluboce mrzí. Rádi bychom se upřímně omluvili všem našim spotřebitelům," uvedl výrobce populárních čokoládových vajíček.

Zobrazeno 1346 krát
Naposledy upraveno: pá., 22. duben 2022 23:48
Pro psaní komentářů se přihlaste