pá., 5. prosinec 2014 15:52

V londýnském derby dominovala Chelsea

Anglická Premier League pokračovala zápasy 14. kola netradičně ve středu 3. prosince. Šlágrem tohoto kola bylo jednoznačně londýnské derby mezi Chelsea a Tottenhamem. Chelsea v tomto utkání potvrdila svou formu a Tottenham porazila jednoznačně 3:0.

 

Pro svěřence Josého Mourinha to byla sedmá výhra ze sedmi domácích zápasů. Hráči Blues tak mají nadále šestibodový náskok na druhý Manchester City, který si poradil se Sunderlandem na jeho hřišti 4:1. Tottenham naopak nenavázal na vítězství v předchozích dvou zápasech a připsal si další porážku v sezoně.

José Mourinho poslal do utkání téměř totožnou sestavu jako v posledních třech utkání. Jedinou změnou bylo nasazení Didiera Drogby místo vykartovaného Diega Costy. „Pokavad nemáme hráče, tak kvůli tomu nebrečíme. Vložíme důvěru do dalších hráčů a ti odpoví nejlepším možným způsobem,“ dodával kouč Chelsea k absenci Diega Costy. Mezi tyče se znovu postalvil Thibaut Courtois, a tak na Petra Čech opět usedl na lavičku náhradníků.

Do utkání vstoupili lépe hráči Tottenhamu, kteří měli už v osmé minutě obrovskou šanci. Z pravé strany odcentroval Lennon a jeho centr našel volného Kanea, jehož hlavičku zastavila branková konstrukce. Další šanci měl Kane o čtyři minuty později, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla. Po úvodní patnáctiminutovce převzali iniciativu hráči Chelsea. Do šance se nejprve dostal Oscar a poté i Fàbregas, ale jejich střelecké pokusy brankou neskončily. Domácí se dokázali prosadit v devatenácté minutě. Hazard si ve vápně narazil s Drogbou a ranou k přední tyči otevřel skóre utkání.

O tři minuty později se stav změnil na 2:0, když špatně rozehrál hostující gólman Lloris. Jeho rozehrávka našla volného Hazarda, který ihned nahrál Oscarovi. Oscar poté našel volného Drogbu, který dokázal překonat francouzského gólmana. Velkou šanci měl na konci poločasu domácí Willian, ale Llorise překonat nedokázal. I přesto šli do kabin spokojenější hráči Blues.

Ve druhém poločase se domácí soustředili především na defenzívu a na rychlé protiútoky. Tottenham po většinu času kontroloval hru, ale nedokázal se výrazněji prosadit. Veškeré pokusy dokázal zlikvidovat v klidu chytající Courtouis. V 67. minutě nahradil veterána Drogbu Rémy, který přišel do Chelsea před touto sezonou. A byl to právě Rémy, který dokázal o šest minut později navýšit náskok Chelsea na tři góly. Azpilicueta skvěle našel právě francouzského střelce, který si v souboji jeden na jednoho poradil s hostujícím Vertoghenem a nakonec jednoduše překonal Llorise.

Další branku mohl přidat ještě Oscar, ale jeho střela úspěšná nebyla, a tak utkání skončilo výhrou Chelsea 3:0. Blues si připsali do tabulky další tři body a na svém kontě jich nyní mají třicet šest. Pro Tottenham se jednalo o šestou porážku v sezoně a desáté místo rozhodně není to, s čím by se mohli hráči Spurs spokojit.

Blues o tři dny později nastoupili ke svému dalšímu utkání na hřišti Newcastlu, které prohráli 2:1. Tato porážka byla pro Chelsea první v sezoně. „Lepší tým prohrál. Tým, který se snažil vyhrát, prohrál. Ale to je fotbal,“ řekl k tomuto utkání José Mourinho.

 

Zdroj fotografie: www.bleacherreport.com

Zdroj citací: www.chelsea-fc.cz

Zobrazeno 1437 krát
Naposledy upraveno: ne., 7. prosinec 2014 19:11
Pro psaní komentářů se přihlaste