čt., 20. listopad 2014 23:03

Ve Zlíně se stala vražda, pachatel stále uniká

ZLÍN - Na největším zlínském sídlišti Jižní Svahy došlo ve čtvrtek 13. listopadu kolem šesté hodiny večerní k vraždě. Neznámý pachatel tam v jednom z městských bytů na ulici Slezská pobodal muže ve věku 40 let. Ten svým zraněním podlehnul. Po útočníkovi policie stále pátrá.

K vraždě došlo v období, kdy byla ulice plná lidí vracejících se z práce a ze školy. Svědci uvedli, že z balkonu bytu, kde muž bydlel, se ozývalo zoufalé volání o pomoc. Okamžitě tedy volali policii. „První byli na místě republikoví policisté, dvě hlídky strážníků z okrsku Jižní svahy i z operativní jednotky. Na místě se nacházel pobodaný muž, který byl v bezvědomí," popsal zástupce ředitele zlínské městské policie Pavel Janík. Zraněnému poskytli první pomoc a oživovali ho až do příjezdu záchranné služby. „Bohužel utrpěl bodné poranění na hrudi a na následky toho i přes neodkladnou první pomoc na místě zemřel," uvedl k tomu mluvčí zdravotnické záchranné služby Petr Olšan.


Vrah z místa činu utekl. Strážníci zajistili desítky důležitých stop, vyslechli poměrně hodně svědků a sestavili podobiznu útočníka. Ten je ve věku 30 až 35 let a měří zhruba 180 centimetrů. Z ulice Slezská odešel na zastávku Česká, kde v 18:25 pravděpodobně nastoupil do trolejbusu číslo 6. Seděl v zadní části vozu u okna a podle svědků měl ruce od krve. I přes mnoho stop se jej ovšem kriminalistům stále nepodařilo zadržet. Žádají tedy veřejnost o jakékoliv informace. Co bylo motivem vraždy, zatím není známo. „Jakákoliv informace o motivu tohoto trestného činu by byla spekulace," zdůraznil policejní mluvčí Petr Jaroš a dodal, že kriminalisté budou na případu nadále intenzivně pracovat. Jak také dodal, zavražděný muž neměl nikdy problémy se zákonem.

 

Foto: Policie.cz
Zobrazeno 1508 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste