st., 7. prosinec 2022 16:23

Vémola měl zápasit o titul, teď ale zápasí se životem

Karlos Vémola Karlos Vémola Zdroj: Oktagon MMA
Na konci letošního roku se měl uskutečnit dlouho očekávaný titulový MMA zápas mezi Karlosem Vémolou a Patrikem Kinclem. Vémola kvůli těžkému zánětu v těle do zápasu nenastoupí a Kincl se tak utká z dosud neznámým protivníkem.

Měl to být největší zápas roku na domácí MMA scéně. Čekalo se na něj roky. Verdikt osobního sporu, který se měl konečně definitivně vyřešit v kleci 30.12. v Praze bude muset ještě chvíli počkat. Nejznámější český MMA bijec Karlos Vémola skončil v nemocnici a tentokrát neměl daleko od smrti. Vémola podle svých slov trpěl delší dobu nadměrnou únavou, ale i pod antibiotiky pokračoval v přípravě na zápas s Patrikem Kinclem. Vémolovi se v těle rozmohl těžký zánět, který vygradoval až k prasklé uzlině. V bezvědomí a těžkých bolestech byl během úterní noci převezen do pražského Motolu a pod dohledem docenta Pavla Koláře a zdravotnického týmu začal bojovat o život. Léčba se vyvíjí dobrým směrem, ale MMA bijec nemá ještě zdaleka vyhráno.

Fanoušci, kteří se neustále ptali, jestli bude Vémola schopný nastoupit za tři týdny k titulovému zápasu dnes dostali jasnou odpověď. Ne, nebude. Zraněný zápasník je známý svojí buldočí povahou a tím, že se dokáže rychle vrátit do procesu tréninku i přes bolest. Jeho slova ,,V první řadě je zdraví. Musím počkat, k jakým závěrům dojdou doktoři.“ ale potvrzují, že situace je opravdu vážná a on sám si závažnost uvědomuje.

Organizace Oktagon ve které se měl zápas uskutečnit do poslední chvíle promovala událost a nedávala znát jakékoliv známky ohrožení eventu. Přitom už minulý týden prosakovaly informace, že zdravotní stav jednoho ze zápasníků není stoprocentní. Nyní promotér organizace Ondřej Novotný s týmem shání náhradníka, který se utká ve stanoveném termínu s aktuálním šampionem střední váhy Patrikem Kinclem.

 

Zobrazeno 665 krát
Naposledy upraveno: čt., 8. prosinec 2022 16:57

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste