po., 9. listopad 2015 22:04

Festival Obzory představil elity českého outdooru

Praha - O víkendu 7. a 8. listopadu se v Praze uskutečnil největší outdoorový festival v České republice s názvem Obzory. V devíti sálech Filozofické fakulty Univerzity Karlovy měli jeho účastníci příležitost zúčastnit řady přednášek, workshopů a slédnout deset filmů s outdoorovu tematikou.

Záměrem organizátorů festivalu bylo pozvat kompletní zastoupení české outdoorové elity, a zajistit tak různorodý program. Návštěvníci se tak mohli zúčastnit například přednášky o horolezectví s Markem Holečkou, který se už potřetí pokusil zdolat Himalájský Gashebrum I, poslechnout si dobrodružné vyprávění Jana Haráče o pěším putování přes zamrzlý Bajkal, zapojit se do diskuze o nejkrásnějších horských závodech Evropy s českými běžci Janem Zemaníkem, Ankou Strakovou a Tomášem Bystřickým, či vyslechnout si, jak vypadá život freeridera v podání Robina Kalety.

Kromě přednášek se účastníci mohli aktivně zapojit do nějterého z kreativních workshopů, jakým byl rychlokurz bolywoodského tance, lekce hry na africké bubny nebo cvičení powerjógy.

Festival Obrozy se konal již podruhé. Oproti minulému ročníku se rozšířil o další dva sály faktulty a zvýšil se také počet přednášejících. "Na festivalu jsme letos zajistili i celodenní hlídání dětí, pro které jsme připravili bohatý program zahrnující tvoření šperků, modelování yetiho, tvorbu mandaly a mnoho dalších aktivit," dodává manažerka festivalu Petra Greifová.

Zobrazeno 2083 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:31
Pro psaní komentářů se přihlaste