so., 31. říjen 2015 22:25

Víkend ve znamení bitev mezi Olomoucí a Mladou Boleslaví

Olomouc - Přelom měsíců října a listopadu se v Olomouci nese v duchu sportovních soubojů s Mladou Boleslaví. V sobotu 31. 10. zavítal na místní stadion SK Sigmy Olomouc tým z města automobilů FK Mladá Boleslav. Další den se na nedalekém zimním stadionu odehraje utkání mezi domácími Kohouty a mladoboleslavskými Bruslaři. 

Hosté nemají na Andrův stadion zrovna nejlepší vzpomínky. Nedokázali zde totiž vyhrát už šest let. Domácí se tentokrát museli obejít bez zraněného Michala Ordoše, kterého nepustilo do hry svalové zranění. To byla pro Sigmu velká škoda, protože Ordoš je pro ně velkou ofenzivní silou. I tak to však byli domácí, kteří zahrozili jako první. Ve druhé minutě se na kopačku Navrátila snesl centr Moulise, střelecký pokus prvního jmenovaného hráče skončil těšně nad břevnem Šedovy branky. Další výraznou šanci, která zaváněla gólem, si připsali mladoboleslavští, přesněji Zahustel. Ten si na zadní tyči počkal na míč od Skaláka, který se s ním probojoval až k malému vápnu. Zahustelovu hlavičku ale na poslední chvíli vykopl z brankové čáry Šindelář.

Uplynulo pouhých pět minut a byla tu další šance hostů. Magera šikovně přistrčil míč do šestnáctky Barošovi, který se tak ocitl tváří v tvář Buchtovi. Zezadu ho však skluzem zastavil vracející se Hubník. Po krátkém zaváhání mu rozhodčí Houdek dal červenou kartu a nařídil pokutový kop. Zodpovědnost na sebe vzal nejlepší střelec hostí a zároveň kapitán Magera. Míč poslal přesně k levé tyči Buchtovy branky. Ten sice stranu vystihl, ale míč už vytěsnit nedokázal - 0:1. Ihned z následující situace mohl vyrovnat Moulis, ovšem jeho střela se nepodařila. Do konce prvního poločasu pak diváci viděli ještě několik střeleckých pokusů, ale žádný z nich neskončil v brance.

Kdo čekal, že ve 2. poločase budou středočeši díky své početní výhodě držet domácí pod tlakem, ten se mýlil. Naopak olomoučtí byli ti, kteří si vypracovali šance k vyrovnání. V 58. minutě se to Vašíčkovi ještě nepodařilo, protože svojí střelou na zadní tyč branku netrefil. O necelých patnáct minut později byli domácí k vyrovnání ještě blíž. Radkovič ale nastřelil jen tyč Šedovy branky. Jejich snaha přesto neutuchala a mladoboleslavští se míče jen pasivně zbavovali. To vše vyústilo v kýžené vyrovnání, které zajistil z přímého kopu krásnou trefou Halenár.

Radost domácích však netrvala dlouho. V poslední minutě základní hrací doby se dostal k míči střídající Čermák, který poslal od rohového praporku centr do pokutového území. Zde se do střely pěkně položil Magera a hlavou vstřelil druhou a také vítěznou branku hostí.

Zápas s konečným výsledkem 1:2, který sledovalo celkem 4 161 diváků, tak skončil lépe pro hosty. Ti tím navázali na svoji šestizápasovou šňůru bez porážky. Díky tomu se také posunuli na druhé místo Synot ligy. Z toho je však může už zítra sesadit Plzeň, pokud si tedy poradí na domácím trávníku s pražskou Spartou.

Zobrazeno 1938 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 16:41
Pro psaní komentářů se přihlaste