pá., 12. prosinec 2014 06:23

Vojtěch Dyk a B-SIDE BAND vydávají novou desku

Bratislava Křest nového alba se konal v bratislavském nákupním centru Euroveav knihkupectví PANTA RHEI. Na sledovanou akci dorazili dvě hlavní osobnosti celého uskupení Vojta Dyk a bandleader kapely Josef Buchta. Desku pojmenovali Teaser a obsahuje deset písní, plus jeden bonus v podobě skladby Largo od Antonína Dvořáka. Na celém hudebním počinu spolupracovala řada osobností jako Karel Černoch, Karel Urbánek nebo Ondřej Brousek. Jejich prvotinu pokřtila operní pěvkyně Adriana Kučerová za asistence jazzového hudebníka Petera Lipy a herečky Táni Pauhofové.

Album Teaser se na pultech obchodů objeví zítra. "Konečně máme celou věc za sebou a teď se už můžeme těšit na koncerty," uvedl na akci Josef Buchta. Turné B-SIDE BANDU a Vojty Dyka startuje v polovině února vystoupením v Třebíči. Nejdelší zastávka čeká kapelu v Brně, kde odehraje tři koncerty za sebou. Turné končí o dva měsíci později závěrečným vystoupením v Praze. 

Zpěvák Vojtěch Dyk se na celé turné těší. "Tak zaprvé odehrajeme asi 25 koncertů, tolik jsme jich ještě doposud neodehráli. Zadruhé je odehrajeme ve větších klubech, takže by se tour mohlo jmenovat jako "klubové". A zatřetí hrajeme spolu už nějaký ten pátek, takže jsme zkušenější a vyhranější. Jediné co zůstane nezměněné je radost, láska a pokora," dodal s úsměvem Dyk pro server damskajazda.webnoviny.sk.

(baš)

 

Zobrazeno 1516 krát
Naposledy upraveno: po., 30. listopad -0001 00:09
Pro psaní komentářů se přihlaste