so., 22. duben 2023 19:55

Vypadá jako realita. Unrecord: budoucnost videoherní grafiky

Ukázka z hraní Unrecord Ukázka z hraní Unrecord Zdroj: Studio Drama (vývojáři hry)
Nová FPS Unrecord, ve které hrajeme za policistu má tak realistickou grafiku, že lidé nechtějí věřit, že se nejedná o video z reálného světa. Hra vypadá tak uvěřitelně, že se autoři musí snažit lidi přesvědčit, že se skutečně jedná o videohru. Přestože je hra v ranné fázi, nová ukázka nám ukazuje, že hráči se mají v budoucnu na co těšit

Unrecord je nová FPS videohra od studia Drama. Hrajeme v ní za policistu z perspektivy kamery, kterou má připevněnou k uniformě. Hra novým gameplay trailerem ukazuje budoucnost videoherní grafiky. Ve vydaném traileru sledujeme průběh jedné z misí, které mají být ve hře dostupné.

Hra vypadá tak skutečně, že mnozí nechtějí věřit tomu, že ukázka není jen video natočené ve skutečném světě. Vývojáři se ovšem dušují, že se jedná o skutečnou ukázku hraní s myší a klávesnicí. Dokonce vydali nové video, kde v herním enginu ukazují, jak se pohybují po mapě, a že postavu skutečně ovládají.

Bohužel u her bývá velmi časté, že výsledný produkt graficky vypadá o trochu hůře než ukázka. Navíc zatím nejsou dostupné minimální hardwarové požadavky pro spuštění hry. Stále tedy nevíme, jak přesně bude finální produkt vypadat a jestli běžný hráč bude na svém počítači schopen hru rozjet.

Ať už tento projekt dopadne jakkoliv, ukazuje nám budoucnost videoherní grafiky a možná jen za pár let budou běžné fotorealistické hry, kdy bude těžké rozeznat, zda se skutečně jedná o videohru. S každou novou generací konzolí se grafika přibližuje realitě a je tedy možné, že nás dělí jen pár konzolových generací od grafického vrcholu.

 Odkaz na gameplay trailer z YouTube kanálu Studio Drama: https://www.youtube.com/watch?v=5qvVNzsJyB0

Zobrazeno 396 krát
Naposledy upraveno: po., 24. duben 2023 16:09
Pro psaní komentářů se přihlaste