čt., 22. březen 2018 14:16

Probíhá poslední týden Existence v Olomouci

Existence Lukáše Macha Existence Lukáše Macha Zdroj: Galerieumloka.cz
Olomouc - Právě probíhá poslední týden výstavy Lukáše Macha v Galerii U Mloka, který vytvořil soubor třinácti fotografií o hledání sebe sama. Jedná se o zmatky v našich životech, které neumíme vyjasnit a neustále se tak pokoušíme najít sama sebe. Výstava probíhá od 7. února až do 28. března, otevírací doba je od úterý do čtvrtka, od jedné odpoledne do sedmi večer. Vstupné je zdarma.

Umělec poskládal cyklus fotografií, které jsou uzavřené v bludném kruhu, ze kterého se snažíme najít cestu ven. „Je to soubor existenciálních otázek kdo jsme, co chceme a kam vlastně směřujeme, pokud už nejsme ztraceni,“ řekl Mach o své tvorbě.

Lukáš Mach se narodil v roce 1992 v Uherském Hradišti, vystudoval výrobní inženýrství ve Zlíně, své tvorbě se začal věnovat v roce 2010, formou samostudia se věnoval analogovým fotografiím. Časem se naučil pracovat s digitálními fotografiemi, konkrétně zpracování negativů a pozitivů. Nakonec se ale vrátil k analogové fotografii a k jejímu klasickému zpracování. Pracuje s přírodním světlem, černobílým filmem a Zenitem. Postupně začal tvořit inscenované soubory s důrazem na koncept a myšlenky, to je základním prvkem celého souboru. Leitmotivem jeho práce je žena, která se nachází v syrové atmosféře. Ve své tvorbě uplatňuje minimalismus, metaforu, geometrii a kontrast společně v kombinaci se zrnem, načemž si zakládá celý svůj rukopis.

Zobrazeno 1748 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. březen 2018 17:59
Pro psaní komentářů se přihlaste