so., 11. listopad 2023 09:47

Začátkem adventu v Česku vystoupí Jethro Tull

Termíny vystoupení Jethro Tull v Česku Termíny vystoupení Jethro Tull v Česku Zdroj: czechticket.net
Hned dvakrát se na českých pódiích objeví legendární britská kapela Jethro Tull. Partička okolo vůdčí osobnosti a frontmana kapely Iana Andersona vystoupí počátkem prosince v Praze a v Brně.
Jethro Tull v Praze i Brně již začátkem adventu. https://www.youtube.com/watch?v=VvybMgeVz40&t=2s

Britská progresivně rocková kapela Jethro Tull, v čele s frontmanem Ianem Andersonem, si pro své fanoušky nachystala dvojitou nálož osvědčeného rocku s příměsí tradičního britského folklóru. Stále větší zájem tamějšího publika o muziku britské legendární kapely zajišťuje, že parta okolo Iana Andersona navštěvuje naši republiku častěji a častěji. Jinak se tomu nestane ani tento prosinec, kdy svou muziku představí v Praze, ale i v centru východní části republiky a to v Brně. Kapela slibuje, že se fanoušci britského prog rocku mají na co těšit.

„Těšit se tak můžete na směs zbrusu nového materiálu vetkaného do některých z nejprogresivnějších kousků historie kapely spolu s některými ikonickými hity.“ dodává TicketLive, přední prodejce vstupenek v Česku, čímž zve fanoušky na koncert.

Hned dvojitá dávka nových skladeb čeká všechny návštěvníky prosincových koncertů. Kapela Jethro Tull je ukázkou, že věk je jenom číslo. Za poslední dva roky jsme se od kapely dočkali hned dvou nových alb. První z nich, "The Zealot Gene", vyšlo v lednu 2022 a dostalo se do Top 10 alb v britském žebříčku. Nemenšího úspěchu se dočkala i u tamějšího publika. Letošní duben svým fanouškům kapela opět nadělila překvapení a to v podobě alba "RökFlöte". Návštěvníci koncertu se tedy mohou tešit jak na osvědčené kultovní klasiky, jakými jsou "Aqualung" nebo "Thick as a Brick", tak i na nové pecky z nejnovějších dvou alb.

Jak bývá u rockových legend zvykem, vstupné na jejich představení nebývá levnou záležitostí a ceny vstupenek se mohou dostat do astronomických výšin, jako bylo například v případě návštěvy Erica Claptona, jehož vystoupení jsme mohli přihlížet ze zadních částí O2 areny za částku přesahující 5 000 Kč. V případě Jethro Tull tomu tak není. Přestože se jedná o kapelu světového rozměru, nejnižší cena vstupenek je 999 Kč. Ovšem pokud se rozhodnete show Iana Andersona a jeho ansáblu sledovat z prvních řad, budete muset částku zdvojnásobit.

První zastávkou bude 4. prosince Brno, kdy vystoupí v Boby Zoner Hall. O den později kapela zavítá do hlavního města, konkrétně do kongresového centra v Praze.

Zobrazeno 311 krát
Naposledy upraveno: so., 11. listopad 2023 22:20
Pro psaní komentářů se přihlaste