ne., 13. duben 2014 15:53

Zažijte cestu kolem světa za dvě hodiny

Fotograf, spisovatel a viceprezident Českého klubu cestovatelů Jiří Kolbaba připravil exotickou cestu kolem světa. V unikátním pořadu Fotograf na cestách – splněný sen představí své vlastní fotografie ze šesti kontinentů naší planety. Ke snímkům připojí i jedinečný výklad, který přihlížejícím přiblíží zvláštnosti míst, kde jednotlivé snímky pořídil. Součástí bude i komentář nastiňující jeho pocity, jež během jejich pořizování prožil.

 

Představením chce autor inspirovat ostatní ke splnění vlastních cestovatelských snů. Během něj předává divákům i praktické informace a zkušenosti, které se jim mohou hodit nejen na vlastních dobrodružných cestách. „Těch fascinujících míst je tolik, že je ani za celý život nespatříme. Nevadí, hlavně že můžeme,“ říká sám Kolbaba. Silný emotivní zážitek doplní i nenásilnou formou vzdělání – během výkladu si hraje s jazykem a velmi citlivě s ním zachází. Ponechá divákům také prostor, ve kterém zodpovídá jejich otázky.

Jiří Kolbaba je uznávaným cestovatelem a dobrodruhem. Věnuje se popularizování cizokrajných kultur, fauny a flóry, jež zvěčňuje na svých fotografiích. Ty pak vystavuje či prezentuje v rámci besed, mezi něž patří i Fotograf na cestách. Vydal také šest publikací, například Tváře světa nebo trojdílné Dopisy z cest. Některé své úlovky zveřejňuje i na svých webových stránkách TheWorld.cz, kde jsou volně ke zhlédnutí.

Prezentace se uskuteční 19. května v kinosále MKZ v Uničově od devatenácti hodin. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji za zvýhodněnou cenu sto padesát korun v Městském informačním zařízení Uničov.

Zobrazeno 1597 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:47
Pro psaní komentářů se přihlaste