pá., 29. duben 2022 15:57

Zázrak jménem Alcaraz, mladý Španěl se posouvá již do elitní desítky žebříčku

Triumf v Barceloně je pro Alcaraze teprve začátkem Triumf v Barceloně je pro Alcaraze teprve začátkem Zdroj: Manuel Queimadelos
Svět - Po loňském průniku mezi užší tenisovou špičku a letošních ještě vylepšených výkonech se Carlos Alcaraz v dnešním vydání žebříčku ATP posunul již na 9. místo. Může za to především jeho další triumf na podniku ATP 500 v Barceloně. Zároveň se jedná o nejmladšího hráče, kterému se povedlo proniknout do nejlepší desítky od dob Rafaela Nadala v roce 2005.

Už v loňské sezóně ukazoval Alcaraz obrovský potenciál, když dokázal porazit hráče jako Tsitsipas, Sinner nebo Berrettini. Úspěch zapsal na US Open, kde dokráčel až do čtvrtfinále. Na konci sezóny pak ovládl obdobu Turnaje mistrů pro hráče do 21 let zvané Next Gen Finals.

V letošní sezóně se však z Alcaraze stala opravdová hvězda. Disponuje bilancí 23 výher a pouze třikrát zažil pocit porážky. Především však vyhrál již 3 turnaje a to konkrétně podniky v Riu de Janeiru, Miami a minulý týden v Barceloně. Díky vítězství v Barceloně se posunul na 9. místo žebříčku a patří mezi největší favority na letošním Rolland Garros.

Alcaraz je aktuálně dle odborníků největším talentem na okruhu ATP. Tenisový svět připomíná především jeho nápadnou podobnost Rafaelu Nadalovi, ať už stylem hry nebo obdobným raketovým vzestupem mezi elitu. Neuvěřitelná je pak skutečnost, že oba pronikli do elitní desítky žebříčku přesně 25. 4. po výhře na turnaji v Barceloně ve věku 18 let. Jediným rozdílem je fakt, že jeho staršímu krajanovi se to povedlo už v roce 2005.

Zobrazeno 422 krát
Naposledy upraveno: pá., 29. duben 2022 18:31
Pro psaní komentářů se přihlaste