pá., 29. duben 2022 00:27

Zlatý hattrick dokonán, Třinec se stává znovu šampionem extraligy

Třinec to dokázal znovu a může si užít zasloužené oslavy Třinec to dokázal znovu a může si užít zasloužené oslavy Zdroj: ČTK/Vít Šimánek
Třinečtí hokejisté se po třetí v řadě stávají nejlepším týmem české hokejové extraligy. V rámci Generali české pojišťovny play off zdolali v 6. zápase Spartu na jejím ledě poměrem 1:2 a celkově sérii opanovali 4:2 na zápasy.

Trenér Václav Varaďa se s Třincem loučí dalším titulem a celkově třetím v řadě. Již v průběhu sezóny lodivod ocelářů avizoval svůj odchod z klubu a v médiích se začalo spekulovat, zda-li tento fakt nemůže Třinci v průběhu sezóny uškodit. Opak je však pravdou a Varaďa odchází z Třince jako trenérská legenda. Vyhrát titul třikrát v řadě se povedlo naposledy Vsetínu, který to v sezónách 1994/1995 až 1998/99 dokázal dokonce pětkrát.

Třinec si šel pro vítězství v šestém zápase hned od začátku. Již po 1. třetině se totiž hosté dostali do dvougólového vedení po gólech Draveckého a Svačiny. Po bezbrankové druhé třetině dokázal Horák osm minut před koncem zápasu již jen snížit skóre na konečných 1:2. Oceláři vyhráli sérii celkově 4:2 a byly to také jediné dva zápasy, které Třinec v letošním play off prohrál.

Pražský celek vyhrál extraligu naposledy v sezóně 2006/2007 a tak ani po 15 letech se vytouženého titulu nedočkal.

Zobrazeno 420 krát
Naposledy upraveno: pá., 29. duben 2022 14:15

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste