×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 1350
po., 7. duben 2014 20:47

Zprávy, rady, kultura i hudba. Nalaďte si nové studentské rádio UP AIR

Studenti Univerzity Palackého už dlouho vydávají své časopisy a vysílají ve studentské televizi, od dubna k těmto médiím přibylo i rádio. Nápad na jeho vytvoření vznikl současně na dvou katedrách filozofické fakulty - na Katedře žurnalistiky a Katedře divadelních, filmových a mediálních studií.

Na programu jsou půlhodinové a hodinové pořady. „Zpravodajství bude podávat informace o dění na Univerzitě a v Olomouckém kraji, ale i v České republice a ve světě. Kulturní pořady informují o aktuálních kulturních a uměleckých událostech. Hudební pořady budou úzce žánrově profilované a budou představovat méně známé interprety a styly,“ popsala program šéfredaktorka Zuzana Řezníčková, která dodává, že chybět nebudou ani praktické rady například o studijních pobytech v zahraničí nebo tipy na místa, kde se studenti levně najedí.

Tým kolem rádia je složen přibližně z padesáti lidí. Ti si své zázemí si vytvořili na Katedře bohemistiky, odkud také každý všední den probíhá online vysílání. „Zájemci si nás mohou naladit od devatenácti do jednadvaceti hodin večer. Od pondělí do středy vysíláme dle programu, na čtvrtky a pátky jsou naplánovány reprízy a speciály,“ vysvětlila programová ředitelka Monika Hrušková.

První vysílací den si UP Air naladilo přes čtyři sta posluchačů. „Premiérové vysílání se podle mého názoru vydařilo. Výraznější technické potíže jsme neměli, ale stále je na čem pracovat. Jsme rádi, že v průběhu celého programu se udržel stabilní počet posluchačů a doufáme, že jich bude jen přibývat,“ ukončila Řezníčková.

 

Zobrazeno 1537 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:47

Pro psaní komentářů se přihlaste