Filtrované články podle data: úterý, 17 prosinec 2019

Cheb- Poslední den v roce si mohou společně zasportovat běžci, cyklisté a turisté z České republiky i zahraničí. I letos se v Chebu uskuteční oblíbený běžecký happening. Patnáctikilometrovou trasu mohou účastníci běžet celou, nebo si ji zkrátit na polovinu.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
AudioREPORT je soutěžní přehlídka českých rozhlasových dokumentů, jejíž 28. ročník proběhl od 22. do 24. října v Havlíčkově Brodě. Letos se na prvních třech místech umístily Brit Jensen, Alena Blažejovská a Karolína Škápíková, které za své dokumenty minulý týden převzaly ceny.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Velká Británie – Na základě uspořádáných předčasných voleb britského parlamentu, které se konaly 12. prosince a měly za cíl ukončit brexitový pat, je definitivně rozhodnuto o osudu Velké Británie. Konzervativci v čele s Borisem Johnsonem budou mít v parlamentu po sečtení všech okrsků velkou většinu a tedy možnost dokončit brexit dle svých představ. Předseda opoziční strany Labouristů Jeremy Corbyn zažil nejhorší výsledek za desetiletí a jeho straníci proto volají po jeho rezignaci z funkce. Ve Skotsku značně posílili tamní nacionalisté, požadující nové referendum o nezávislosti.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
út., 17. prosinec 2019 18:08

Zpěvák Maluma roztančí Prahu

Praha – Latinskoamerický zpěvák Juan Luis Londoño se v únoru chystá navštívit O2 Arenu v rámci své World Tour s albem 11:11. Maluma se v Česku ukáže již podruhé a jeho show vám vyrazí dech. Milujete taneční hudbu? Neváhejte dorazit!
Zveřejněno v: ZPRÁVY
„Ó můj bože, letos budou štědré Vánoce," vyjádřili se na internetu někteří fanoušci skupiny Red Hot Chili Peppers, když se dozvěděli, že se do skupiny bude po 10 letech vracet kytarista John Frusciante. Kapela to oznámila na svém Instagramovém profilu.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
„Existuje vůbec někdo, kdo by je neznal?" Tak přesně takhle začíná instagramový příspěvek České televize, který přidala k výročí, které slaví Simpsonovi. Třicet let! Americký seriál, který už třicet let běží v hlavním vysílacím čase na stanici Fox, je něco, co zná opravdu každý. A nebo ne? 
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
USA – Akademie filmového umění a věd zveřejnila shortlist kandidátů na Oscary za rok 2019. Za Českou republiku jsou nominováni v kategorii Nejlepší zahraniční film Nabarvené ptáče od režiséra Václava Marhoula a v kategorii Krátký animovaný film je zde Dcera režírovaná Dariou Kashcheevovou. O umístění v užším výběrů pěti filmů v každé kategorii rozhodne hlasování od 2. do 7. ledna 2020, finální nominace budou zveřejněny 13. ledna. Předávání cen proběhne 9. února v Dolby Theatre v Los Angeles, Kalifornie.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
út., 17. prosinec 2019 09:55

Na obzoru je převrat v bioelektronice

Vědci vyvinuli první umělý neuron, který lze připojit na nervový systém. Měl by pomoci při léčbě chronických onemocnění, jako jsou nemoci cév nebo srdce. Umělý neuron má léčit dokonce i Alzheimera či Parkinsonovu nemoc. Výzkum, který prováděli vědci z University of Bath v jihozápadní Anglii byl nedávno publikován v časopise Nature Communications.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Francouzská značka Lacoste se již po několikáté spojila s Mezinárodním svazem ochrany přírody(IUCN) a vytvořila limitovanou edici světoznámých polo triček. Tato edice je však výjimečná tím, že v místě původního zeleného krokodýla se nachází logo s jedním z ohrožených a téměř vymřelých druhů zvířat.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Bougainville - Podstatná většina obyvatel ostrova Bougainville se v referendu rozhodla, že si přeje absolutní samostatnost na souostroví Papua-Nová Guinea. Výsledky hlasování tak pravděpodobně znamenají vznik nového státu.
Zveřejněno v: ZPRÁVY