út., 3. prosinec 2019 11:06

Kus levandulového ráje v Olomouci

Levandule Levandule Zdroj: https://primanapady.cz
Olomouc - Na Horním náměstí v Olomouci se nachází malý malebný obchůdek a zároveň bistro, ve kterém mají širokou nabídku levandulových výrobků od svíček, mýdel až po levandulovou kávu a dezerty. Na zimní období mají v nabídce již od listopadu levandulový punč. Do bistra se můžete dostat od pondělí do pátku od 9 hodin do 18 hodin a v sobotu od 9 hodin do 13 hodin. 

Na vánočních trzích, které se konají také na náměstí je velká nabídka všech možných druhů svařených vín nebo punčů. Pokud však chcete zkusit něco netradičního, tak je pro vás tím pravým levandulový punč. Prodejna je spojená s Levandulovým statkem Bezděkov, který se nachází nedaleko Olomouce. Získali hned několik ocenění, například 2.místo v rámci Eko-friendly v celostátní soutěži Destina a další. Olomoucké bistro není jejich jedinou pobočkou, dále mají kavárnu v Zábřehu nebo druhé bistro v Úsově. Statek každé léto pořádá hned několik akcí jako je Levandulový festival, který trvá dva dny. Další velmi oblíbenou událostí je letní jóga, která se uskutečňuje od května do července většinou od 18:00. Relaxační cvičení na trávníku mezi levandulovými keři je skvělý zážitek, který trvá většinou hodinu a půl.

V rámci letní sezóny se můžete těšit na venkovní kuchyň a ochutnat levandulové degustační menu. Levandulový statek také nabízí možnost pořádání svateb na jejich krásné levandulové louce. Další lákavou nabídkou jsou komentované prohlídky, díky které se dozvíte vše o pěstování levandule či výrobě levandulových produktů.

Pokud jste milovníky levandule, tak vás tento obchůdek rozhodně nadchne a návštěva statku vám přinese opravdu jedinečný zážitek.

Zobrazeno 1303 krát
Naposledy upraveno: út., 17. prosinec 2019 22:04
Pro psaní komentářů se přihlaste